Kokosolie haarmasker

Om je haar zacht, gezond en glanzend te houden, is kokosolie een goed middel.

In kokosolie zitten geen chemicaliën, dus het is een puur natuurlijk product.  

 

We weten al dat een pot ongeraffineerde kokosolie eigenlijk overal voor te gebruiken is.

Nu gaan we je laten zien hoe je de olie als haarmasker kunt gebruiken, lees dus vooral verder.

Bescherm je kleding

Doe even wat oude kleren aan om te zorgen dat de kokosolie niet op je kleding komt. Doordat het nogal kan druipen, is het beter om iets ouds aan te trekken of een handdoek om je schouders te slaan zodat het niet op je goede kleren komt. 

Gebruik het liefst ongeraffineerde kokosolie. In geraffineerde kokosolie zitten toevoegingen en het is zo bewerkt dat het minder gezond is voor je haar en huid. Ongeraffineerde kokosolie is helemaal natuurlijk en gezond.

Zorg dat je een plastic douchemuts, een oud T-shirt of een stuk huishoudfolie bij de hand heb om rond je hoofd te wikkelen. Kies wel iets dat een paar uur lang goed op zijn plaats blijft zitten of zelfs een hele nacht als dat nodig is.

Verwarmen

De hoeveelheid kokosolie die je nodig hebt, is afhankelijk van de lengte en dikte van je haar. Als je lang of dik haar hebt, neem je 5 lepels; bij korter of dunner haar is 3 tot 4 lepels genoeg. De kokosolie kan op verschillende manieren verwarmd worden:

 • Meet het aantal eetlepels kokosolie en verwarm dat in de magnetron. Roer even door en zet het nog even voor 30 seconden terug tot de olie helemaal gesmolten is. De olie moet warm genoeg zijn zodat je het makkelijk op je haar kunt aanbrengen.
 • Als je het niet kunt verwarmen, kun je de kokosolie ook tussen je handen laten smelten. Neem een eetlepel tegelijk tussen je handen en druk ze voorzichtig tegen elkaar. Kokosolie smelt al bij een temperatuur van ongeveer 25°C.
 • Kokosolie kun je ook op het fornuis verwarmen. Schep het in een klein pannetje en zet dit op laag vuur.
  Wel laten afkoelen.
 • Het gemakkelijkst is het natuurlijk om gewoon de pot ook onder de hete kraan houden. 


Het is niet erg als je teveel gebruikt. Je wast het later toch weer uit!

Behandeling

 • Laat de olie heel even afkoelen zodat het niet te heet is en giet de kokosolie gelijkmatig uit over je haren, masseer het met je vingers in en verspreid het tot in je puntjes. Blijf het masseren tot je haar helemaal verzadigd is.
 • Je kunt het met een kam nog beter verdelen. Trek de kam helemaal van je wortels tot aan de puntjes.
 • Je kunt er ook voor kiezen om alleen je punten te voeden en niet de wortels. Breng de kokosolie dan alleen aan op de onderste helft van je haar en masseer het in met je handen.
 • Dek je hoofd af met de douchekap, oude T-shirt of aluminiumfolie. Leg al je haar bovenop je hoofd en dek je hoofd af met de douchekap, oude T-shirt of folie en zet het goed vast. Je kunt je haar ook eerst met een losse haarband vastzetten zodat het goed op je hoofd blijft zitten.
 • Veeg met een handdoek je gezicht schoon als daar olie op is gekomen.
   

Wacht minstens 2 uur of een hele nacht om de olie te laten intrekken. Hoe langer je het laat intrekken,
hoe beter gevoed je haar zal zijn. Wacht zo lang als je kunt voor het beste resultaat.

Verwijder de muts, het folie of het shirt van je haar en was het. Gebruik je favoriete shampoo (liefst een met alleen maar natuurlijke ingrediënten om je haar gezond te houden) en was de kokosolie eruit. Was het twee of drie keer tot je haar niet vet meer aanvoelt.

Laat je haar drogen. Laat het zo opdrogen of föhn het op een koude stand om te zien wat het effect van de behandeling is. Je haar moet nu zacht, glanzend en stralend zijn na deze speciale kokosbehandeling.

Foto


 

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40