Mag het een onsje meer zijn?

Jazeker, luidt mijn credo! Maar voor hen die denken dat ik bij deze het startsein geef om je rond te mogen eten tot maatje huiskamerolifant, heb ik slecht nieuws.

Je moet met het schreiden der jaren nu eenmaal een beetje op de lijn letten, want de zwaartekracht helpt nu eenmaal niet mee.

Twee keer per week sporten is nu eenmaal een must.

 

Jaar op jaar word je een klein beetje dikker, om uiteindelijk aangekomen bij de bejaarde leeftijd, als je richting Magere Hein gaat, weer een tikje dunner te worden. Beschouw dat kleine beetje extra dus maar als een oudedagsvoorziening.

Ook het bot rondom de ogen krimpt, waardoor je ogen dieper komen te liggen. Een beetje spek helpt! Is het nu zo erg om een beetje aan te komen in de loop der jaren? Mijn antwoord luidt nee!

Waar komt dat eeuwige gelijn dan vandaan?

Het vrouwbeeld dat sinds de pubertijd op onze netvliezen geprojecteerd is, strookt niet met de werkelijkheid. Het overgrote gedeelte van de vrouw die we te zien krijgen is veel te mager. De o zo sexy Marilyn Monroe,
zou met de huidige castingeisen nooit meer door een selectie van een modellenbureau komen!

 

Dat vind ik een ernstige ontwikkeling. Want een beetje (let wel een beetje!) dikkere vrouw kan er geweldig uitzien, terwijl een te magere vrouw vaak duidelijk haar leeftijd toont. 'ik heb nog dezelfde maat als voor de eerste zwangerschap', roepen ze trots uit. Ook snoepen ze niet, zijn constant op een nieuw dieet en rennen zo veel en zo vaak mogelijk hard.

Dat klinkt leuk, maar ik denk vaak: kind ga toch een beetje eten! Je gezicht is immers je visitekaartje! En met een beetje meer spek, zou ook jij er fantastisch uit zien. Zoals Peter Knegjens zong 'Dat ziet er gezond uit!
Grote klasse'!

De heren houden nu eenmaal wel van een onsje meer en zijn op hun beurt allergisch voor een vrouw die zichzelf te dik vindt. Mannen beoordelen een vrouw ook niet op het perfecte figuur, maar raken gewoonweg opgewonden van de naakte verschijning! Zeker als ze de vrouw in kwestie een leuk en aardig mens vinden!

Niet dat we ons al te veel van de mening van mannen aan gaan trekken, maar toch.

Een vrouw die zich goed voelt, is eigenlijk altijd sexy

Bij mijn stylingconsulten let ik op de botstructuur en vanzelfsprekend op de min- en pluspunten, d.w.z. de dingen die jij wel of liever niet wilt laten zien. Daaruit komt jouw perfecte stijladvies rollen. Jouw beste jurken, broeken, halslijnen, schoenen, tassen en nog veel meer.

Nooit meer een miskoop en blij met alles wat je hebt!

Mode verandert, maar stijl blijft. Aldus Coco Chanel. Maar een Chanelpakje is wellicht niet de beste stijlkeuze als je een onsje meer weegt. Daarvoor moeten we naar Diane von Furstenberg. Zij heeft een waslijst aan
charmante en goed afkledende jurken ontworpen!

Op naar het Paasontbijt!

Sla die zelfgebakken taart nu een keer niet over, dames! Voor meer informatie voor persoonlijke en vooral stralende stijlconsulten kun je terecht bij: stralend.me

Natascha van der Zwaan
Stralend! Image Consultancy & Kleurstyling
www.stralend.me

Gerelateerde artikelen

FemNa40