Beauty Queen

Bij Miss-verkiezingen denk je in eerste instantie aan jonge meiden, bikiniproof, waar de tand des tijds nog niet aan heeft geknaagd.

Inmiddels zijn er ook verkiezingen voor vrouwen met character lines en waarbij maatje zero niet de eerste prioriteit heeft.

 

Dat zijn de Mrs-verkiezingen. Onlangs heeft in Nederland de Mrs Netherlands Universe verkiezing plaatsgevonden waaraan 18 getrouwde moeders, ouder dan 27 jaar, de finale behaalden.

Deze beautywedstrijd maakte zich ook sterk voor het goede doel 'Stop huiselijk geweld tegen vrouwen' waarbij bewustwording van de vrouw centraal staat.

Overwaardering van uiterlijke schoonheid

Een mooi doel. Het werd ook eens tijd voor een andersoortige verkiezing waarbij de innerlijke kracht van vrouwen meer aandacht krijgt dan louter en alleen uiterlijke schoonheid.

Want afgezien dat een mooi uiterlijk subjectief wordt gemeten en vaak overgewaardeerd wordt, is innerlijke schoonheid en uitstraling vaak vele malen mooier dan een gestroomlijnd lijf met een strakke kop. Toch?

Na de finale van de Mrs Netherlands Universe verkiezing gaat de gekroonde Hollandse schone over een paar weken de strijd aan met de internationale Beauty Queens in Wit Rusland.

Het is dan van belang dat je redelijk tot goed Engels spreekt, zeer communicatief vaardig bent, charme bezit en een verzorgd uiterlijk hebt waarbij zelfbewustzijn en een mooie uitstraling hand in hand gaan. Charisma is het magische woord.

'A real woman is whatever the hell she wants to be'!

De spanning was op 31 mei jl. te snijden in het zalencentrum in Den Haag waar de grande finale voor de Nederlandse dames plaatsvond. Ik had mijn troeven op Sophia de Boer gezet. Een prachtige zelfverzekerde vrouw met allure, intelligentie èn 48 lentes jong.

De oudste van de finalisten en in mijn optiek een grote kanshebster zo niet de enige! Na een paar zenuwslopende uren was het dan zover. De uitslag… En ja hoor, Sophia heeft glansrijk haar kroon gewonnen.

Niet alleen heeft ze hiermee bewezen dat leeftijd slechts een getal is, maar is ook haar doorzettingsvermogen beloond. Het blijkt namelijk dat zij in het verleden tweede is geworden bij de Miss Limburg verkiezing en een jaar later tweede bij de Miss Holland verkiezing.

Een extra stimulans voor haar om nu toch echt eerste te worden. Deelname aan deze verkiezingen heeft haar er destijds toe gezet om naast modellenwerk, haar eerste stappen te zetten in de televisiewereld. Sophia ging zich in de loop der jaren steeds meer bekwamen als presentatrice en journaliste.

Teleurstellingen en frustraties zijn haar niet onbekend in de harde televisiewereld van uiterlijke schijn waarbij het hebben van de juiste contacten toch ook niet geheel onbelangrijk is.

Gedreven door haar ambitie en te blijven werken aan haar ontwikkeling heeft deze powervrouw aan menig televisieprogramma meegewerkt en sinds januari 2015 behoort zij tot het vaste presentatieteam van het RTL4 programma Life is Beautiful.

Don’t dream your life, live your dream

Ik heb Sophia inmiddels leren kennen als een warme oprechte vrouw. Ze gelooft sterk in delen en draagt dit ook uit. Zo maakt ze er bijvoorbeeld geen geheim van dat ze al enige maanden heerlijk op de satijnen kussenslopen van Beauty Pillow slaapt.

Getuige de foto’s en commentaren in o.a. de Story en online kan en wil ze niet meer zonder de Beauty Pillow. 
Ze wijdt zelfs een deel van haar succes aan het kreukvrij slapen op de Beauty Pillow! Hoe geweldig is dit?!

Grote kans dat ze het eind augustus in Wit-Rusland nog schopt tot Mrs World Universe. Dan komt het sprookje van de Sleeping Beauty echt uit…

Gerelateerde artikelen

Beauty anno 2015

Door:

3 Maart was ik bij de uitreiking van de Beauty Award 2015. Deze felbegeerde Award binnen de Beautybranche heeft zich de afgelopen 6 jaar mogen ontwikkelen tot een heuse hype binnen diverse categorie├źn van instituten.

Lees verder

FemNa40