De wereld van satijn en zijde

Satijn, crêpe-satijn, katoen-satijn, zijde, katoen, coating of geen coating; zoek de verschillen!

Ook wij krijgen regelmatig vragen van consumenten. Vragen die wij zo objectief mogelijk beantwoorden. Bijvoorbeeld of er een verschil is tussen zijde en satijn. Zijde is een natuurproduct en satijn van Beauty Pillow is van 100% polyester. Gezegd moet worden dat dit natuurproduct niet gelijk staat aan diervriendelijkheid.

 

Het blijkt namelijk dat de zijderups na het spinnen van zijn cocon gedood wordt om te voorkomen dat de ontpoppende vlinder de cocon beschadigt en de draad breekt. Want als hij ongestoord zijn gang had kunnen gaan, kruipt de rups na gedane arbeid in zijn cocon, scheidt binnen twee weken een enzym af dat de cocon week maakt, waardoor hij naar buiten kan kruipen en aan een nieuw leven als vlinder kan beginnen.

Een andere reden dat wij in eerste instantie voor satijn hebben gekozen en niet voor zijde is van prijstechnische en duurzame aard. In wezen doet het namelijk hetzelfde voor huid en haar. Beide zorgen voor een stralende huid en een glanzende haardos. Zijde is alleen erg kostbaar in aanschaf en slijtgevoelig.

Naden gaan kerven en door wrijving van het hoofd op het kussensloop ontstaan na verloop van tijd dunne plekken in het zijden weefsel. Vlekken zijn moeilijk te verwijderen en er is een apart wasmiddel nodig om de zijde te reinigen. Dit wilden wij voorkomen voor Beauty Pillow. Onze wens was en is nog steeds dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om 'mooi te slapen', zonder gedoe en zonder een hoog prijskaartje.

Verschillende soorten satijn

Satijn is de naam van de stofbinding. Het is een dichtgeweven stof met een gladde glanzende bovenkant.
De onderkant lijkt vaak op een platbinding, de draden in de stof kruizen elkaar. Satijn kan gemaakt zijn van katoen, polyester, viscose, zijde of een menging daarvan. De zware kwaliteit satijn van Beauty Pillow is van geheel andere kwaliteit als bijvoorbeeld crêpesatijn, dat een droog crêpegevoel geeft of als satin duchesse, dat een wat stijvere dichtgeweven satijn is.

Om niet te spreken van stretchsatijn, dat is satijn met elastaan of printsatijn dat van zijde kan zijn of een mix van polyester met zijde. Katoensatijn wordt veelal voor beddengoed gebruikt. Het katoen heeft een absorberende werking en het satijn zorgt voor de glans. Er zijn ook satijnen kussenslopen in omloop waarop een coating is aangebracht. Deze coating is echter uitwasbaar en de stof die na de wasbeurten overblijft heeft niet meer de eigenschappen die kenmerkend zijn voor satijn. Soorten te over dus en al gauw ziet de consument door de bomen het bos niet meer.

  

Satijn van Beauty Pillow

Het satijn dat wij voor onze kussenslopen hebben geselecteerd, is van een zware kwaliteit, 100% polyester en heeft geen (uitwasbare) coating. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen en de Beauty Pillow kan zonder problemen gewassen worden op 40⁰C. De witte Beauty Pillow, die we met name adviseren voor de zware acnéhuid, mag zelfs op 60⁰C gewassen worden. Na het wassen kan de sloop de droger in en komt daar vervolgens krimpvrij uit.

De fijne structuur van het dichtgeweven satijn zorgt ervoor dat het vocht wordt behouden voor huid en haar en niet wordt geabsorbeerd zoals bij katoen, waardoor je de volgende ochtend niet zo’n trekkerig gevoel in je gezicht hebt. Tevens wordt de talgproductie gereguleerd en heeft het satijn een polijstende werking, waardoor de huid niet wordt opgeruwd en het haar kan glijden. Een gladde huid en een glanzende haardos is het resultaat, zonder klitten en pluis.

Prettig is ook dat verzorgingsproducten niet door het satijn worden opgenomen en hun werk kunnen doen voor huid en/of haar, een mooi geföhnd kapsel blijft langer in model, het haar wordt minder snel vet, slaapvouwen in het gezicht krijgen geen kans, rimpeltjes vervagen, puistjes en acné verminderen en een vurige rode huid krijgt de kans te kalmeren.

Voor vrouwen, mannen èn kinderen

Veel mensen denken dat satijn bestaande uit 100% polyester gaat zweten. Niets is minder waar. Het slaapt juist heerlijk verkoelend. Vrouwen die last hebben van nachtelijke opvliegers lieten ons weten baat te hebben bij de Beauty Pillow. Ook mannen durven voorzichtig te vertellen dat ze erg lekker op de Beauty Pillow slapen en geen last meer hebben van een klam hoofd.

Zelfs kinderen die last hebben van allergieën als huisstofmijt of pollen hebben profijt bij de Beauty Pillow.
Satijn heeft namelijk bewezen een anti-allergeen te zijn. Door het fijne weefsel kunnen huisstofmijt en pollen zich niet nestelen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen.

Beauty Pillow, een genot voor huid en haar

Al met al is Beauty Pillow een mooi product voor huid en haar en zijn onder andere kapsalons, beautysalons en cosmetisch artsen er dusdanig blij mee dat ze het hun klantenkring adviseren.
Beauty Pillow is in 12 eigentijdse kleuren verkrijgbaar en geeft de slaapkamer net die extra touch. Winkeladviesprijs € 22,95. Ga naar www.beautypillow.nl of www.slaapjemooi.nl voor verkoopadressen.

Gerelateerde artikelen

Schaapjes tellen…

Door:

Heerlijk ontspannen kunnen slapen, is een wens van velen en voor weinigen een feit. Drukke werkzaamheden, stress, gepieker en zorg houdt menigeen wakker. De klok tikt minuten weg en je kunt de slaap maar niet vatten.

Lees verder

FemNa40