Verminder je rimpels met oefeningen

Voor een strak lijf ga je naar de sportschool, je doet je oefeningen buiten in de frisse lucht of je gaat thuis wat buikspieroefeningen doen.

Kortom, mogelijkheden te over om lekker aan je lijf te werken.

 

Je gezicht is ook onderhevig aan verslapping. Is hier iets aan te doen zonder naar de plastisch chirurg te rennen? Ja natuurlijk, gezichtsgymnastiek! De gezichtspieren kunnen onderhouden worden door deze te trainen.

Wij geven enkele tips om rimpels en hangwangen tegen te gaan. Door je spieractiviteit krijg je een soortgelijk effect als een facelift. Hier komen geen messen en naalden aan te pas.

De eenvoudige oefeningen kunnen al zorgen voor resultaat, helemaal als je je huid daarnaast goed verzorgd.

Gezonde teint

Als je de spieren in je gezicht traint, zorg je voor meer spiervolume. Door deze spieractiviteit worden ze weer korter en dikker en vullen ze de huid weer op. De doorbloeding wordt ook beter, waardoor je een gezonde en mooie teint krijgt.

Ga dus aan de slag en doe dagelijks de volgende oefeningen:

  • Trek je mond zo ver mogelijk naar links en daarna zo ver mogelijk naar rechts. Herhaal dit voor beide kanten vijfentwintig keer. Start eerst wel met tien keer per kant, zodat je je kaak niet verrekt.
  • Zeg eens twintig keer ‘A’ met een wijd opengesperde mond ‘AAA’.
  • Doe hetzelfde met de O, I, U, C, M, W, Y en Z. Overdrijf lekker, hoe meer spieren je gebruikt, des te beter.
  • Maak een kus met je mond en open deze daarna zo wijd mogelijk. Begin langzaam met tien keer en voer dit langzaam op naar dertig keer per dag.
  • Blaas je wangen op en houd de lucht zo lang mogelijk vast. Tuit je lippen en laat de lucht er langzaam uit ontsnappen. Goed tegen kraaienpootjes en lachrimpeltjes.
  • Open je ogen zo ver mogelijk, zodat je je voorhoofd helemaal optrekt. Houd dit even vast en laat het daarna weer los.Begin met tien keer.
  • Steek je tong zo ver mogelijk uit je mond. Doe dit zo’n tien keer.


Zeg maar dag tegen de rimpels!

Natuurlijk is voorkomen altijd beter dan genezen. Als je de oefeningen dagelijks doet en een tijdje volhoudt, dan zal iedereen zich afvragen wat jouw geheim is voor die gladde huid.

Gerelateerde artikelen

FemNa40