Vertraag die veroudering!

Vroegtijdige veroudering is een onderwerp dat de meesten van ons zorgen baart gezien het feit dat het niet alleen van invloed is op onze fysieke verschijning, maar ook op onze algehele gezondheid.

De geneeskunde is sterk gevorderd in de afgelopen decennia en heeft geholpen bij vertraging van dit proces en in sommige opzichten zelfs bij het het omkeren van de fysieke tekenen van veroudering.

 

We zijn echter nog steeds aan het vergrijzen aan de binnenkant en we kunnen niet alles doen om dit proces te stoppen. Wat we wel kunnen doen, is onze levensstijl aanpassen om vertraging te bewerkstelligen.

We geven je 8 gezonde gewoontes die het verouderingsproces vertragen in plaats van versnellen.

Maak je niet teveel zorgen

Stress kan echt schade aanrichten op je mentale, emotionele en fysieke gezondheid, dus je moet deze zien te voorkomen. Ben je gevoelig door veel zorgen te hebben? Neem de ups en downs van het leven niet te serieus, want dit zal ongetwijfeld het verouderingsproces versnellen. Het kan leiden tot cognitieve achteruitgang en het verhoogt ook risico op hart- en vaatziekten.

Probeer een aantal ontspanningstechnieken ten minste tweemaal per week met bijvoorbeeld aromatherapie of yoga en probeer daarmee je te ontspannen en stoom af te blazen. Je zult dit zeker voelen en er beter uitzien!

Huidverzorgingsroutine

Als je niet dagelijks je huid goed verzorgt met crèmes voor je gezicht en ogen, dan versnelt dit ook het verouderingsproces. Maak hier een dagelijkse routine van. Het gaat erom je huid goed te blijven hydrateren door minstens 8 glazen water per dag te drinken. Dat in combinatie met het gebruik van een goede oogcrème en een gezichtscrème vertraagt zeker het verouderingsproces.

Een goed gekozen moisturizer die past bij je huidtype kan je jaren een goed zichtbaar resultaat opleveren.
De dagelijkse verzorging zal de natuurlijke productie van collageen en elastine stimuleren en het zal ook de vorming van diepe rimpels vertragen, de meest voor de hand liggende tekens van veroudering.

Eetgewoonten

Er is een reden waarom onze ouders ons aangedrongen hebben om als kinderen veel groenten te eten. Als je weet dat je slechte eetgewoontes (en je niet genoeg groenten en fruit met antioxidanten eet) hebt, dan is het sterk aan te raden om hier iets aan te gaan doen nu het nog kan.

Antioxidanten zijn essentieel voor het voorkomen van oxidatieve stress die veroorzaakt wordt door vrije radicalen.

Simpel gezegd: de vrije radicalen voeden de oppervlakkige huidcellen en beschadigen deze. Dit leidt tot rimpels en het verhoogt ook het risico voor verschillende typen kanker. Het goede nieuws is dat je dit kunt vertragen door simpelweg dagelijks voldoende fruit en groenten te eten.

Lichaamsbeweging

Het is geen geheim om niet aan lichaamsbeweging te doen. We weten allemaal dat dat risico's met zich meebrengt. Het niet bewegen verhoogt de kans op cardiovasculaire- en nierziekten. Het enige wat je hoeft te doen om jong, gezond en fris te blijven, is om ten minste 30 minuten van oefeningen op een dagelijkse basis te doen. Of ga een stuk lopen.

Naast het vertragen van het verouderingsproces hebben studies aangetoond dat regelmatig sporten het verhogen van de levensduur kan verlengen met maximaal tien jaar!

Slapen

Toen we klein waren, weigerden velen van ons tijdig naar bed te gaan als onze ouders dat vroegen. Nu we zelf volwassen zijn, hunkeren we vaak naar een middagdutje of op tijd naar bed te gaan, maar hebben daar vaak de tijd niet voor!

Echter,het is uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg slaapt 's nachts.

Eén van de meest voorkomende misvattingen over het gebrek aan slaap is dat het alleen donkere kringen zal creëren onder je ogen. Hoewel het waar is dat het niet krijgen van een goede nachtrust je erg moe maakt,
de echte gevaren van slaaptekort gaan veel verder dan het esthetische.

Gemiddeld zou een gezonde volwassene ongeveer zeven uur per nacht moeten slapen om alert te blijven de volgende dag. Als je niet genoeg slaap krijgt, zul je waarschijnlijk het gevoel hebben moe en traag door de dag heen te komen en zul je ook de neiging krijgen om meer dan normaal te gaan eten.

Gebruik zonnebrandcrème

Een veel voorkomende fout die veel van ons maken, is de neiging om geen zonnebrandcrème te gebruiken die ons beschermt tegen gevaarlijke UVB-stralen.

Terwijl veel vrouwen vertrouwen op make-up voor bescherming tegen de zon (en de meesten hebben een lage zon-beschermingsfactor), is het uiterst belangrijk om zonnebrandcrème te gebruiken om bruine vlekken te vermijden en fijne lijntjes te voorkomen.

Ook in de winter als de zon niet schijnt, is een beschermingsfactor belangrijk.

Roken

Roken is een heel ongezonde gewoonte en zal zeker bijdragen aan het versnellen van het verouderingsproces. Op lange termijn roken kan ertoe leiden dat je tanden geel worden en zal het schade aanrichten aan je huid en veroorzaakt veel fijne rimpels en natuurlijk verhoogt het ook het risico op kanker (vooral mond- en longkanker).

Daarnaast is het ook bekend dat roken een verhoogd risico is voor hart- en vaatziekten. Dus voor zij die roken, stop hiermee!

Seks

Geniet van seks met je partner. Het is meer dan alleen het hunkeren naar elkaar, maar je krijgt ook de nodige lichamelijke bevrediging. Een feit is dat seks een verbazingwekkende natuurlijke antidepressivum voor je stemming kan betekenen.

Talloze studies hebben aangetoond dat mensen die een normaal en evenwichtig seksleven hebben,
gezonder zijn.

Simpel gezegd: seks leidt tot het vrijkomen van endorfines en andere essentiële chemische stoffen in je lichaam die de functie van het immuunsysteem zal verbeteren, minder stress geeft en het vermindert ook het risico op bepaalde vormen van kanker.

Gerelateerde artikelen

FemNa40