Maak zelf mooie wenkbrauwen!

De wenkbrauwen hebben als doel om zaken als zweet en vuil niet in je ogen te laten komen.

De wenkbrauwen hebben ook een zeer belangrijke taak in je lichaamstaal.

Ze zijn een bewegend onderdeel van het gezicht als het gaat om expressie en emoties.

 

Half opgetrokken wenkbrauwen laten tijdens een gesprek zien dat je gesprekspartner verbaasd is. Fronsen van de wenkbrauwen betekent: ‘Ik keur dit gedrag niet goed’ of ‘Ik ben het niet met eens je’. Wanneer iemand de wenkbrauwen hoog optrekt, dan is de boodschap: ‘ik geloof je niet'!

Goede wenkbrauwen zijn een sieraad voor je gezicht en daarom is het van belang dat jouw wenkbrauwen een goede vorm hebben die bij jouw gezichtsvorm past. Sommige mensen hebben doorlopende,
dikke wenkbrauwen. Dit type wenkbrauw is genetisch gesproken dominant. Dunne wenkbrauwen daarentegen zijn recessief.

Voordat je gaat epileren, zorg er dan voor dat er een goede lichtinval is in de ruimte waar jij je wenkbrauwen wilt gaat doen. Zorg er ook voor dat je wenkbrauwen schoon en droog zijn.

De wenkbrauwen zijn in drie verschillende delen te onderscheiden!

  • De basis: dit deel noemen we de body van de wenkbrauw.
  • Het middelste deel: dit noemen we het hart.
  • Het buitenste deel: dit noemen we de punt.


1. Zorg ervoor dat je niet al teveel haartjes weghaalt maar alleen de uitstekende haartjes onder je boog.
Hoe werkt dat? Houd een potlood voor het puntje van je neus en het midden van je oog. Op dat punt moet je wenkbrauw het hoogste zijn! Houd nu ook een potlood langs je buitenste ooghoek, daar moet je wenkbrauw eindigen!

2. Haal de haartjes weg met een scherp pincet, de platte kant van de bek van het pincet moet op de huid liggen. Epileer in de richting van de haargroei zodat jij de haartjes recht uit de huid trekken waar door ze niet kunnen afbreken. Plaats het pincet zo dicht mogelijk bij de haarwortel om deze met een snelle en korte beweging eruit te trekken.

3. Ben je klaar met het epileren dan kun je de wenkbrauwen altijd nog een beetje inkleuren met een wenkbrauwpotloodje. Let op: kleur je wenkbrauwen niet donkerder dan je eigen haarkleur. Dit komt niet natuurlik over. Je kunt ook je wenkbrauwen in model houden door een transparante wenkbrauwengel te gebruiken.

Stijlvolle groet,
Patrice Hartman
Hartman Advies

Gerelateerde artikelen

Donshaartjes

Door:

Het is geen ramp om donshaartjes in je gezicht te hebben, maar zodra die haartjes ineens donkerder worden en beginnen op te vallen, is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Lees verder

FemNa40