Wenkbrauwen

Weet jij waar je wenkbrauwen voor dienen?

 

Wenkbrauwen zijn een ontzettend belangrijk onderdeel in ons gezicht en ze verdienen daarom wel wat extra aandacht. Ze zorgen voor de expressie in ons gezicht. Ook hebben de wenkbrauwen een beschermende functie, bijvoorbeeld om je ogen te beschermen tegen de zon en zweet. Maar het epileren van wenkbrauwen blijft een vervelend klusje eens in de zoveel tijd .

Je wilt het liefst  zo verzorgd mogelijk over straat. Goed verzorgde wenkbrauwen horen daar natuurlijk bij. Als je gaat epileren verwijder je de haarwortel en de haar. Haal je alleen de haar weg, dan blijft een stoppeltje over en kan de haar weer snel terugroeien.

Het epileren van wenkbrauwen kan op verschillende manieren. Het kan met een pincet, een epileerapparaat, met hars, waxen of zelfs met een draad (threading).
Na het epileren kun je verschillende crèmes gebruiken. Je kan een kalmerende crème gebruiken of  eventueel ook plakjes komkommer gebruiken. Als je een gevoelige huid hebt dan kun je ijsblokjes gebruiken. Doe deze ijsblokjes (of een koelelement) in een doek en houd dat tegen je wenkbrauwen.
Maar hoe bepaal je nu wat voor wenkbrauw bij jou past ?
Hier enkele tips van een schoonheidsspecialiste.

Welke vorm wenkbrauwen past bij mij?

Als je wenkbrauwen gaat epileren kun je bij het epileren het best de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen aanhouden.

Hoe bepaal je de vorm?

Er is een manier om de juiste vorm van je wenkbrauwen te bepalen. Je zet een potlood of iets anders naast je neus en houdt deze diagonaal naar boven. Op deze manier kun je bepalen waar je wenkbrauwen moeten beginnen (1). Daarna ga het hoogste punt (2) van je wenkbrauwen bepalen. Dit kun je bepalen door het potlood opnieuw naast je neus te leggen, maar nu voor het midden van je oog. Nu weet je het hoogste punt van je wenkbrauwen en moet je nog bepalen waar de wenkbrauwen ongeveer gaan eindigen (3). Dit doe je door het potlood naast je neus te leggen en deze te bewegen naar de buitenkant van je oog. Vind je deze methode niks? Dan kun je naar de vorm van je hoofd kijken. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet

Soorten wenkbrauwen bij soorten gezichten.

Elk gezicht is weer anders. En zo passen wenkbrauwen niet altijd bij bepaalde soorten gezichten. Hier een overzichten met soorten gezichten en daarvoor geschikte wenkbrauwen.

Rond gezicht:
Bij een rond gezicht ziet het er het mooist uit om een vrij hoge boog in de wenkbrauw te maken en een korter uiteinde. Een ronde vorm wenkbrauw wordt afgeraden bij een rond gezicht.

Vierkant gezicht
Bij een vierkant gezicht is het belangrijk dat je de hoek compenseert met de kaaklijn. Ook bij een vierkant gezicht wordt een ronde vorm wenkbrauwen afgeraden.

Lang gezicht
Bij een lang gezicht wordt het hoogste punt van de wenkbrauw wat rechter gemaakt. Hierdoor lijkt het gezicht korter. Doe je een hoge boog in de wenkbrauw, dan lijkt het gezicht nog langer. Dit wordt dan dus ook afgeraden.

Hartvormig/driehoekig gezicht
Het is belangrijk dat je een zachte ronde lijn maakt. Dit compenseert het hoekige en hierdoor lijkt het gezicht smaller. Platte wenkbrauwen worden afgeraden bij een hartvormig/driehoekig vorm gezicht.

Ovaal gezicht
Een ovaal gezicht wordt ook wel de ideale gezichtsvorm genoemd. Hier kun je eigenlijk alles mee doen.

Heb je een keer geen zin om te epileren, maak je dan niet druk.Borstelige wenkbrauwen waren de nieuwe trend op de modeweek in Londen.
 

Gerelateerde artikelen

Ben jij blij met je kroeshaar?

Door:

Andrélon en Myblackhair.nl vroegen aan ruim 350 vrouwen naar de ervaringen met hun kroeshaar. Wist je dat 98% van de vrouwen met kroeshaar niet van haartype zou willen ruilen?

Lees verder

FemNa40