Affordable Art Fair Amsterdam

Van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november vindt de Affordable Art Fair Amsterdam plaats in de Kromhouthal in Amsterdam-Noord.

Ervaren verzamelaars en beginnende kunstkopers vinden op de Affordable Art Fair werk van opkomende talenten en bijzondere collecties van galeries.

 

Het toegankelijke, betaalbare karakter van de beurs verlaagt de drempel van het kunst kopen. 65 Nationale en internationale galeries exposeren dit jaar hun collecties, waaronder Galerie Pien Rademakers, Jaski Art Gallery en Wanrooij Gallery. Ook galeries van ver buiten Europa weten de Affordable Art Fair te vinden. Zo zijn er galeries uit Korea, Hong Kong, Singapore, Australië en de Verenigde Staten.

Dit jaar draait de beurs om 'Take Art Home'. "Vorig jaar zijn we naar een beter bereikbare locatie verhuisd. Hierdoor is het voor bezoekers nóg gemakkelijker om het kunstwerk van hun dromen direct mee naar huis te nemen. Met voldoende en gevarieerd aanbod, een ongedwongen sfeer en een eigen inpakservice willen we zoveel mogelijk bijdragen aan een succesvolle kunstaankoop', aldus beursdirecteur Sebastiaan van Kuijk.

De Affordable Art Fair leert bezoekers een beslissing te nemen over een kunstaankoop aan de hand van drie vragen: 'Past het binnen mijn budget'?, 'Heb ik voldoende ruimte'? en 'Raakt het werk me'?. Kunnen al deze vragen met een volmondig 'ja' beantwoord worden, dan staat niets de kunstaankoop in de weg en kan het kunstwerk direct mee naar huis.

LAB Project Space De bovenverdieping van de Kromhouthal staat in het teken van LAB Project Space, een creatieve en inspirerende ruimte ingericht met werk van jonge talenten die onlangs zijn afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies. Aan een van deze aanstormende talenten wordt tijdens de beurs de Fueled By LeasePlan-award uitgereikt. Bezoekers kunnen hiervoor een stem uitbrengen op hun favoriete kunstenaar.

Behalve voor werk van aanstormend talent, kunnen bezoekers ook terecht in LAB Project Space voor inspirerende lezingen en Art Talks. Get Naked Get Free Get Painted met Selwyn Senatori. Hij staat in een aparte ruimte in de Kromhouthal om naakt poserende vrouwen na te schetsen. 'Naakt poseren heeft niets te maken met seksualiteit, maar met het durven erkennen, accepteren en bewust worden van je lichaam', aldus de kunstenaar.

Op de laatste dag van de beurs, zondag 2 november, worden de schetsen tentoongesteld in de ruimte waar ze gemaakt zijn. Selwyn vraagt hiermee aandacht voor en bewustwording van de noodzaak van borstkanker-onderzoek. De actie is een samenwerking tussen de Affordable Art Fair, Selwyn Senatori en Pink Ribbon en vormt een gewaagde afsluiting van de Borstkankermaand.

AAF At Night

Op donderdag 30 oktober wordt AAF At Night georganiseerd. Van 18.00 tot 21.30 uur zijn er hapjes, drankjes, muziek en leuke evenementen voor alle bezoekers. De avond is speciaal bedoeld om bezoekers met elkaar en met de kunst te verbinden onder het genot van een hapje, drankje en muziek. Take the stuffing out of the stuffiness!

En dan nog dit...

Op de beurs zijn werken te vinden met een maximale prijs van €6.000,-. De beurs heeft een ontspannen en toegankelijk karakter en bezoekers raken wereldwijd geïnspireerd door de kunstenaars van deze tijd.
De Affordable Art Fair verlaagt de drempel van het kunst kopen voor een nieuwe generatie verzamelaars.
Op iedere beurs is een inpakservice en koeriersdienst aanwezig zodat de aangeschafte kunst direct mee naar huis kan.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40