Pop-up: De Crazy Kreeft

We zijn in de Pijp. Al voelt dat niet zo. Plastic meeuwen aan het plafond, visnetten aan de muur en zand op de vloer.

Het doet eerder denken aan een goedkoop visrestaurant uit 1985, ergens aan een toeristische boulevard.

 

Aan de andere kant: het is wel weer eens wat anders dan al dat industriële restaurant-design, de Scandinavische lunchroom-tentjes en de übergestileerde koffie-bars van nu.

Welkom bij de Crazy Kreeft

Nieuwe toko? Zoiets. De Crazy Kreeft is een pop-up project van Café de Pijp, ín Café de Pijp. De naam zegt het al: hier eet je kreeft. Vergeet de decadentie die daarmee geassocieerd wordt, want hier is géén wit linnen, géén kristalglas en géén tafelzilver. Dit is een studentencafé met een bewust overdreven maritiem thema en een stripfiguurkreeftje als logo. Dusss.. begin je hier ook niet met champagne, maar met een Gin-Tonic. De Rasp & Basil, als ik me er even mee mag bemoeien.

Op de kaart? Kreeft, natuurlijk

Als cocktail, als sashimi, als bisque en als kroketje. Een halve, een hele en ook nog één in oosterse stijl, met kokosmelk en rijst. Leuk, maar we kwamen voor kreeft met mayo. Al zien we op de tafels naast ons ook fijne porties fingerlicking goodlooking vlees verschijnen.  Rib-eye, Tournedos en sappige burgers op burgerbroodjes met van die grillstreepjes. Oké oké; we zijn om, en gaan voor the best of both worlds: surf & turf. Voor €35,- scoor je twee halve burgers, twee halve kreeften, salade, friet en huisgemaakte mayo. Niets meer aan doen.

Alhoewel.. door al dat jolige hilliebillie-gedoe vergaten we heel even dat kreeft eten nog hard werken is ook. Gelukkig krijg je hier na je bestelling zo’n ordinair bestek-emmertje op tafel, met daarin - goh - bestek (dat we voor het ultieme strandtentgevoel lekker níet gebruiken), van die voorverpakte vochtige citroendoekjes (waar we later erg dankbaar voor zijn), kreeftvorkjes, en… een waterpomptang. I kid you not. Met een bouwmarktgevoel, njammajajajippiejippiejee, klussen we de scharen open. Top-idee.

Zo. Nu hebben we wel een toetje verdiend. Chocolade brownie met karamelsaus klinkt goed. En zo smaakt het ook.

Kom je hier op vrijdag? Dan neem je daarna geen koffie, maar nog een glas wijn. De felgekleurde, papieren placemats verdwijnen van de tafels, het volume van de muziek gaat omhoog en er komen nog wat groepjes studenten en hipsters binnen. Onze omgeving verandert langzaam van tacky badplaats-tent terug naar Café de Pijp. Fine by us.

We drinken nog een G&T en proosten op ons eindoordeel: amicale bediening, gezellig, druk, en prima eten voor een prima prijs. De Crazy Kreeft is niet alleen leuk bedacht, maar ook leuk uitgevoerd. Van ons mogen ze nog wel even blijven.

Cheers!

Ook zin in een avondje tussen het steigerhout en de strandstoeltjes? Reserveren doe je hier.

Foto:s Nienke Hofkamp

Gerelateerde artikelen

FemNa40