Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Het is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen dat duurt van 20 t/m 30 augustus.

Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Groningen, de rest van het land en de rest van de wereld.

 

Vol trots presenteert Noorderzon deze bijzondere 25e editie. Een festival vol nieuwe voorstellingen van overal ter wereld.

Werk gemaakt in de favela’s van Rio, in de bruisende buurten van Brooklyn, in de complexe metropool Teheran en op het afgelegen eiland Jailolo in de noordelijke Molukken.

Noorderzon verwelkomt oude bekenden als 600 HIGHWAYMEN (VS), De Utvalgte (Noorwegen) en
Christiane Jatahy (Brazilië) terug in Groningen met nieuwe projecten en nodigt spannende (jonge) gezelschappen als La Re-sentida (Chili), Manual Cinema (VS) en El Conde de Torrefiel (Spanje) voor het eerst uit op het festival.

Noorderzon presenteert een beklemmende voorstelling van Pablo Larraín, die momenteel een van de meest spannende film- en theatermakers ter wereld is en laat met de indrukwekkende show van Cirque Inextrémiste opnieuw het beste zien op het gebied van het spannende nieuwe circus.

Het festival is daarnaast ook diepgeworteld in de cultuur in het noorden van het land. De openingsvoorstelling van deze jubileumeditie is niet voor niets de wereldpremière vanPhobia van het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni in samenwerking met En-Knap (Slovenië), Slagwerk Den Haag en schrijver/filosoof Bas Heijne.

Alle verdere informatie op noorderzon.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40