It’s beginning to taste a lot like christmas…

Taste of Amsterdam… aaah, goede herinneringen. Zwoele zaterdagen, zomerse zondagen, een heleboel wijn, een zonnetje, een openlucht dansje en veel struinen en proeven.

De stands, de demo’s en elke keer toch maar weer wat extra muntjes halen. Maar ja, het is er zo lekker, zo gezellig en zo ons kent ons.

Jammer dat we er nog wel een half jaar op moeten wachten… Naaah, niet dus. Hoor je die belletjes rinkelen?

 

Zie je het chefs sneeuwen? Ruik je die hertenstoof al? Nee hoor, je hallucineert niet… Taste of Christmas komt eraan! Jep; een speciale kersteditie om alvast helemaal in de culinaire feeststemming te komen! Dat wordt dus hetzelfde, maar dan anders. En binnen. Let it snow let it snow let it snow…

Er is natuurlijk weer een Taste Theater

Met demonstraties, battles en ‘ready steady cook’ sessies. Hier komen je favoriete chefs en de lekkerste kerstgerechten voorbij. Ramon Beuk en Alain Caron presenteren de kooksessies, foodbloggers Karin, Brenda en Pauline zijn erbij en onder andere chefs Julius Jaspers, Rosah van Schendelen, Bobby Rust, Vito Reekers en Peter Lute doen mee. Klinkt als een heerlijke combi van culinair entertainment en pannetjes vol inspiratie.

Liever even zélf het schort aantrekken? Er is een Academy for Masterchefs, waarin je, net als in de tv-show,
uit een Mystery Box tegen de klok kookt. En er zijn workshops. Leer bijvoorbeeld de grog-achtige
Hot Toddy Cocktail of authentiek kerstbrood maken. Mogen wij daar een glaasje wijn bij? Pfieuw. Ook dat kan.

Met de Pommery Champagne-bar en het Castel wijnplein heeft ook de nippende gast niets te klagen. Oh en voor het serieuzere werk is sommelier Edwin Raben er. Die geeft Masterclasses Bordeaux. Zo proef je mooie bordeauxwijnen en krijg je meteen wijnadvies voor de feestdagen.

Het food-aanbod is gelukkig giga

Ja ja, natuurlijk zijn er de signature dishes van de chefs, maar er komen ook wat foodtrucks voorbij rijden.
Toet toet, De Filostoof is er. Een stoere foodtruck met als missie; ‘goed eten en slap ouwehoeren’.
Authentieke stoofgerechten met huisgemaakte garnituren; ideale vervanger voor de vette hap en toch een goede bodemlegger voor een dagje foodfestival.

Oeh en mosselen, oesters, king krab en kreeft haal je bij de Mosselbar. Puur Brabants handwerk serveren ze bij Houben Worstenbrood. Broodjes van bio-bloem met worst van duurzaam gehakt, gemaakt volgens het familierecept uit 1935. Tot slot: Smokey Goodness, een echte barbecue-truck. Wat een gevaarte is dit! Spareribs, druipend van de bbq-saus, 16 uur lang gegaarde Pulled Pork en gekruide kippendijen met ranch-dip. Mmmm en met die barbecue-geur lijkt het net of we toch weer even in dat zomerse Amstelpark staan.

Vergeten we nog iets?

Mais oui! Het Frankrijk Paviljoen! Mmmm, visioenen van crêpes, kaasjes, sauccison secs. foie, rillettes, confit de canard, bijzondere mosterd, zeezout uit Guérande en natuurlijk ciders en calvados. Nog niet genoeg? Loop even door naar de culinaire kerstmarkt. Ingrediënten voor het kerstdiner, fijne foodie-gadgets en culinaire cadeautjes voor onder de boom.

En nu maar hopen dat iedereen lief is geweest, want je kunt hier shoppen bij foodie-walhallaatjes als de Culishop, Le Creuset, Dille en Kamille en De Wijnfiets  Oh en haal voor het verlaten van de Jaarbeurs nog even iets heerlijks zoets bij Waldo’s Chocolate. Rumbonboontjes voor na de kerstbrunch of van die prachtige macaronlolly’s als aardigheidje voor je schoonmoeder. Als die de terugreis overleven, tenminste...
'Driving home for christmas, with a thousand memories…'

Wat? Taste of Christmas
Wanneer? 12 en 13 december van 12-23 uur en 14 december van 12-22 uur.
Waar? Jaarbeurs Utrecht
Wakosda? €12,50 aan de deur en €10,- als je hier vast bestelt.
Waarom? Om een kerstpakket vol aan inspiratie voor de feestdagen te scoren. 'It’s the most wonderfull time… of the year'.

Gerelateerde artikelen

FemNa40