Beauty Pillow, niet alleen de luxe die jij verdient!

Beauty Pillow steunt het Asante Childrens Home in Naivasha Kenia.

Met de aankoop van een satijnen kussensloop van Beauty Pillow worden kansarme kinderen geholpen die daar een warm thuis hebben gevonden waar ze ook onderwijs krijgen en zicht op een betere toekomst.

 

Zelfwerkzaamheid en toekomstgericht

Conny Theunissen, mede-eigenaar van Beauty Pillow, gaat met enige regelmaat naar 'haar' kindjes.
Graag geven we je een korte impressie van het dagelijks leven van de Asante kinderen.

'Naast het huiswerk en de normale klusjes in en rondom Asante, gaan de kinderen ook op pad om vrijwilligerswerk in de gemeenschap te doen. Bij een stokoude dame hebben ze de tuin omgeploegd en al het onkruid gewied.

Op een zaterdagochtend hebben ze de hele kerk schoongemaakt en de omliggende tuin van de kerk aangeharkt. Zo wordt er geleerd dat het normaal is om anderen te helpen, zonder er iets voor terug te krijgen. Bovendien leren ze om zelfvoorzienend te zijn.

De kinderen halen op zo’n kilometer loopafstand grote graspollen, die ze in zakken op hun rug mee terugnemen. Die graspollen worden geplant in de achtertuin op een plek waar geen groente groeit vanwege de bomen van de buren. Het gras kan dan later worden verkocht of gebruikt als veevoer voor de eigen schapen.'

 

Persoonlijke ontwikkeling

'De oudere kinderen beseffen dat ze op Asante wonen en naar een goede school kunnen dankzij sponsoren in Nederland. De jongste kinderen, in de leeftijd van 4 tot 7 jaar, wonen hun hele leven al op Asante en weten niet beter dan dat de Asante-familie ook hun familie is.

Het is mooi om te zien hoe de Asante-familie zich telkens weer ontwikkelt en hoe ieder kind uit de groep van inmiddels 23 kinderen zijn eigen persoonlijkheid heeft! Steeds meer ook zijn er kinderen in arme gezinnen, in de buurt van Asante Children's Home, die vragen of ze door Asante ondersteund kunnen worden in hun school of studie.

 

Op deze manier kunnen ze hun lagere school op een privéschool doen waardoor ze zich juist in hun jonge jaren goed kunnen ontwikkelen. Het doet me goed dat we met Beauty Pillow een bijdrage kunnen leveren!' 

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40