Vrijwilliger bij Look Good…Feel Better

Soms is het goed om jezelf even weg te cijferen en iets voor een ander te doen. 

Het gehele jaar door worden er in ziekenhuizen in Nederland Look Good...Feel Better workshops
georganiseerd door de stichjting
Look Good...Feel Better.

 

De stichting geeft op een positieve manier praktische voorlichting over uiterlijke verzorging bij kanker. Speciaal getrainde schoonheidsspecialistes en visagisten laten met een 12-stappenplan zien hoe de huid het beste verzorgd kan worden en hoe je bijvoorbeeld je huid kunt camouferen, je ogen mooi kunt opmaken en je je uitgevallen wenkbrauwen kunt bijtekenen.

Meelopen met het vaste team

9 Maart heb ik voor het eerst meegelopen met het vaste team om te kijken wat de workshop inhoudt en wat ik kan betekenen voor de deelnemers. Het was een prachtige ochtend en er waren een vijftal dames.
Het enthousiasme was groot en binnen no time vond er een metamorfose plaats. Wat een goede reiniging van de huid, een camouflage en een foundation al niet kan doen om er weer wat fleuriger uit te zien.

Het was wel even slikken toen de pruiken afgingen. Confronterend maar ook mooi om te zien dat er alleen maar positieve en blije gezichten waren op deze prachtige zonnige dag. Een haarwerker nam vervolgens het woord om informatie te verstrekken over pruiken en het onderhoud hiervan. Ook had zij diverse soorten en kleuren mutsjes, shawls en accessoires mee.

Groot geluk

Wat is er toch weinig voor nodig om iemand met een klein beetje aandacht en tijd weer een goede dag te bezorgen. Vanaf april ga ik met een vast team ook groepen begeleiden in het Antonie van Leeuwen ziekenhuis. Kleine moeite... groot geluk.

Foto's: Look Good..Feel Better

 

Gerelateerde artikelen

FemNa40