Parkeergarage

Vanmorgen hoorde ik op de radio een liedje en direct stroomden de tranen over mijn wangen.

Het deed me denken aan iemand die me dierbaar was en die een jaar geleden overleden was. Ik ben nog niet helemaal klaar met dat verdriet.

Heb je dat ook wel eens, dat iets ogenschijnlijk onbetekenends je zo raakt? De kans is groot dat jij ook emotionele bagage met je meedraagt.

 

Soms is het een gevoel dat je liever niet voelt. Of het ontstaat op een moment dat je er liever bent voor iemand anders. Dan lijkt het een goed idee om het even weg te stoppen. Dat is precies wat we doen, we parkeren het. Als we het daar laten, in die parkeergarage, dan stapelen die onverwerkte emoties zich op. De parkeergarage is ons lichaam. Hoe voller de parkeergarage, hoe meer moeite het kost om alles netjes opgeborgen te houden en hoe groter de druk op ons systeem.

Daarvan krijgen we stress, hoofdpijn, maagzweren, hartaanvallen enz. Vaak vlakken naast dat ene gevoel dat je niet wilt voelen, ook andere gevoelens af, zoals genieten en contact maken. Dat komt omdat het niet mogelijk is om  selectief niet te voelen. Dan ontstaat lusteloosheid, eenzaamheid en als de situatie lang voortduurt zelfs depressie.

De oplossing

De oplossing van die klachten is om de onverwerkte emoties alsnog te voelen. Als je dat wilt en als je weet hoe dat op een veilige manier kan, dan kan je dat werk met jezelf (of met een vriendin) doen. Wil je wel aan de slag, maar wil je liever professionele begeleiding bij dit proces, dan kun je een coach zoeken of een psycholoog.
Je huisarts kan je daarbij adviseren.

Opruimen in je emoties kan een flinke klus zijn. Soms voel je je slechter voordat het beter wordt. Maar wat het oplevert als je doorzet, is dat het leven lichter wordt, luchtiger, vrolijker en gezonder. Ik hoop van harte dat je de uitdaging aangaat!

Vind jij dit blog interessant? Dan nodig ik je uit het te delen via de knoppen boven aan de pagina. Commentaar is van harte welkom in het commentaarveld hieronder of rechtstreeks naar MLCoaching@ziggo.nl.

Fijne dag!
Myra

Gerelateerde artikelen

AU!

Door:

Er is iets gebeurd. Iemand heeft iets gezegd, iets gedaan of juist nagelaten en ik voel me gekwetst. Begrijp je dat? Hoe zou jij je voelen als iemand die je dierbaar is zo onzorgvuldig met je omgaat?

Lees verder

FemNa40