Gemotiveerd en uitgerust werken

Je hebt van die periodes in je leven dat het je moeite kost om naar je werk te gaan.

Dit kan door allerlei oorzaken komen, privé- of werkomstandigheden.

 


Om gemotiveerd te zijn en te blijven om je dag te beginnen en met een fijn gevoel naar je werk te gaan,
geven we hier een aantal tips die je goed door de dag heen kunnen helpen. Niets is fijner om goed gemotiveerd aan het werk te gaan.

Slaap voldoende

Als je slaperig achter je bureau zit, kun je niet optimaal werken. Als je merkt dat het dikwijls gebeurt dat je te moe bent overdag, probeer dan je slaapgewoontes eens te veranderen. Probeer als je opstaat een lach op je gezicht te toveren. 

Douche

Neem eens 's morgens een koude douche. Deze tip vergt wat wilskracht, het douchen met koud water. Je zult zien hoe wakker je hiervan wordt. 

Gezond ontbijt

Start de dag met een gezond ontbijt, want als je niet goed eet, zul je gedurende de dag sneller last hebben van een energiedip.

Voor degenen die van koffie  houden!

Soms heb je juist dat extraatje nodig om op te starten. Verwen jezelf met een kopje koffie. De caffeïne zorgt voor energie. Is de koffie op kantoor niet zo lekker, neem dan je eigen koffie mee in een thermoskan.

Uitzicht

Het is moeilijk om gemotiveerd en opgewekt te blijven als je in een donkere kamer moet werken. Zelfs wanneer het niet mogelijk is om voor een raam te zitten, probeer toch te werken in een ruimte waar je zicht hebt op de buitenwereld.

Beweeg!

De hele dag op je stoel zitten, leidt tot een vermindering van energie en dit heeft dan weer invloed op je motivatie. Probeer elke dag iets actiefs te doen. Een kleine wandeling van 20 minuten heeft al een positieve invloed. Laat je bloed stromen.

Maak een lijstje

Voor de dagelijkse taken op het werk gebruik je een agenda en/of een takenblad en werk de taken systematisch af.

Uitdaging

Als je geen uitdaging hebt om naar toe te werken, is het moeilijk om gemotiveerd te blijven. Kies een doel of uitdaging en werk daaraan. Als je dit moelijk vindt, kies dan kleine doelen die gemakkelijk haalbaar zijn. 
Grote doelen kun je opsplitsen in kleine stappen.

Beloon jezelf

Als je een doel of mijlpaal bereikt hebt, is het altijd fijn om jezelf te belonen. Zo blijf je ook gemotiveerd.
Verwen jezelf met een boek of trakteer jezelf op een etentje.

Hulp vragen

Het is geen schande om hulp te vragen en het is gemakkelijker om bepaalde zaken te communiceren en gemotiveerd te blijven als je collega’s op de hoogte zijn.

Muziek

Tijdens de vakantieperiode is het meestal rustiger op kantoor. Misschien is dit de ideale periode om eens wat te experimenteren met muziek en volumes. Iedereen heeft wel bepaalde liedjes die aanstekelijk werken en het humeur onmiddellijk een boost geven.

Focus op het eindresultaat

Er is altijd licht aan het einde van elke tunnel. Als het wat te moeilijk wordt, focus je dan op het eindresultaat. Probeer deze te visualiseren.

Blijf positief

Negatieve gedachten kunnen je echt verlammen. Laat de kleine molshopen geen bergen worden! We krijgen allemaal met wat tegenslagen te maken. Laat je niet intimideren door de kleine molshopen; in elke fout of tegenslag zit een belangrijke les.

Voorbereiding

Leg, voor dat je naar huis gaat, alles klaar voor de volgende dag. Een goede voorbereiding kan erg motiverend werken en hierdoor word je veel geruster wakker. Wie goed voorbereid is, kan elke uitdaging aan.

Als je weet dat er een belangrijke dag op kantoor voor de deur staat, probeer je dan zoveel mogelijk voor te bereiden.

Werkse!

Gerelateerde artikelen

FemNa40