Vrouwen 40+ en Social Media

Dit artikel is een steuntje in de rug voor degenen die hier niet of nauwelijks mee omgaan of gewoon niet willen, dat kan ook natuurlijk.

Ik heb het een en ander voor jullie uitgezocht.

 

Zelf was ik heel erg anti computer... dat is zo’n 5 jaar geleden. Ik wist alleen hoe hij aanging en raakte echt in paniek als ik op het verkeerde knopje drukte en dan riep ik HELP! Maar mijn kinderen zeiden dan: alles zelf uitzoeken mam anders leer je het nooit.

Woest werd ik dan want o jee als zij iets niet kunnen. De rest kunnen jullie zelf invullen, want het is overal hetzelfde. De telefoon dat vond ik leuk maar ook weer niet. Je moet dan maar overal bereikbaar zijn! Je kunt wel zeggen dat je zo’n beetje je vrijheid kwijt bent.

Maar zoals alles… alles went. Nu is het ook wel weer heel erg leuk en gemakkelijk.

Wat heb je nu allemaal aan dat Social Media en wat is de toevoeging voor de 40+ vrouw. De meest bekende zijn Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+.

Facebook

Dit is wel de meest bekende van allemaal. Als je je Facebookpagina hebt aangemaakt en je bent 'vrienden' geworden met jouw vrienden en/of vrienden geworden van bijvoorbeeld je bridgeclub of tennisvrienden, dan is het leuk en makkelijk om gebeurtenissen en/of foto’s te delen als je dat wilt.

Je kunt je vrienden afschermen zodat niemand dat voor de rest kan zien. Van over de hele wereld kun je plaatsen en iedereen ziet het dan meteen, als je natuurlijk internetverbinding hebt. Vaak in hotels is dat tegenwoordig wel aanwezig, je moet er soms wel voor betalen.

De wereld is gewoon enorm klein geworden

Facebook is ook uitermate geschikt voor mensen die alleen zijn, om contacten te onderhouden en om groepen aan te maken van eventuele hobby’s. Je kunt meedoen met je mening ergens over te geven of bijvoorbeeld een boek te bespreken.

Onderstaand een filmpje hoe je een Facebookpagina aanmaakt.

Volgende week ga ik het over Instagram hebben.

Laat me even weten of je dit nuttige informatie vindt en laat je commentaar hieronder achter.

Gerelateerde artikelen

De Mentor

Door:

Voor de grote vakantie maakte mijn oudste zoon kennis met zijn mentor en zijn nieuwe klas, Een mentor die slecht kon communiceren.

Lees verder

FemNa40