Social Media

 Ik kan daar zo enthousiast over worden. Ben bezig met het maken van een website. Voor mijn eigen business Art of Living Shirley Algera.

Waarom ben ik er zelf aan begonnen? Dat vraag ik me ook regelmatig af, ha ha. Want tjonge… dat valt nog niet mee.

 

Twitter

De eerste aanzet kreeg ik via een gratis boek wat ik kon downloaden van Jacko Meijaard. Een jongeman van net 24 jaar die veel van zijn kennis gratis deelt met anderen. Een enthousiast mens die inmiddels heel succesvol is! Daar wil ik wel van leren.

Wat een prachtig fenomeen. Je kunt zoveel kennis opdoen via social media wat echt verrijkend is. En wat heerlijk dat al die mooie mensen zoveel willen geven! Ik volg regelmatig webinars over allerlei onderwerpen die mij interesseren of waarvan ik vind dat ik meer moet weten.

Mijn uitdaging om een eigen website te maken zal lukken. Als het nou maar in het Nederlands was, want ook al kan ik me goed redden in het engels, om iets te doen wat je nog nooit hebt gedaan en dan ook nog alle technische termen in het engels te moeten snappen, is een beetje veel voor me.

Maar wacht eens even…waarom gebruik ik #durftevragen op twitter niet? Gisteren mijn noodkreet geplaatst en vandaag antwoord van een aardige jongeman, zomaar… Iemand die de moeite heeft genomen om mijn vraag serieus te nemen en me te helpen. Ik word hier zo blij van! En ja! Het is gelukt, ik heb de taal aangepast. Binnenkort vol goede moed weer verder met mijn eigen website.

WhatsApp

Nog iets waar ik me over blijf verwonderen. Appen met mijn dochter die in Ierland zit. Zelfs haar hele reis er naartoe kon ik helemaal meebeleven. Foto’s vanuit het vliegtuig, foto’s vanuit de bus waar ze drie uren in zat om te komen waar ze moest zijn.

Ik kon met haar meereizen totdat ze op haar plaats van bestemming was. Daar belde ze overigens! Ik word ook hier heel blij van. Ver weg… maar toch zo dichtbij. Ik geniet hiervan.

">

Facebook

Kijk ik ook regelmatig op. Om op de hoogte te zijn van de activiteiten en belevenissen van mijn ‘vrienden’.
Het brengt me dichterbij anderen. En ook Facebook is een prachtig fenomeen om dingen op te vinden die je op dat moment interesseren.

Speciale groepen waar gemeenschappelijke passies worden gedeeld of vacatures als je werk zoekt, delen van je schilderijen ect. Ja echt… ik hou van social media. Heb mezelf wel vrij gegeven in het weekend van Facebook. Wil er niet op moeten kijken en het weekend blijft mijn laptop wat vaker dicht.

LinkedIn

Het zakelijke netwerk. Ja daar ben ik zeker op gesteld. Via dit zakelijke netwerk ben ik menigmaal benaderd n.a.v. mijn profiel door andere partijen. Uitdagingen die op die manier mijn leven binnenwandelen.
Ook FemNa40 heeft mij op deze manier gevonden en benaderd. Als me dat gebeurt, ben ik altijd weer verwonderd dat ik gezien word in deze brei van mensen.

Pinterest

Daar moet Louise maar eens over uitweiden. Ik heb wel een account en geniet van mooie plaatjes.
Hoor anderen er enthousiast over praten. Ook dat je hier heel veel informatie kunt vinden heb ik begrepen.
Maar daar ben ik nog niet genoeg in thuis om er profijt van te hebben.Ik hou van social media… er is zoveel op dit gebied. Teveel om op te noemen eigenlijk. Maar het komt allemaal op hetzelfde neer. Informatie te vinden over van alles en nog wat. Kennis die rijkelijk gratis wordt gedeeld.
De wereld die eerder zover weg leek, is nu dichtbij. Contacten over de hele wereld zijn binnen handbereik.

Ik weet dat veel mensen een beetje bang zijn om dingen te delen via social media. En ja natuurlijk moet je wel je verstand blijven gebruiken, maar aan de andere kant denk ik altijd… alsof er nog iets geheim is. 'Ze' kunnen van alles over je vinden, weten, lezen. Ik ben niet bang om te delen en met mij gelukkig heel veel anderen ook niet.

Gerelateerde artikelen

De Mentor

Door:

Voor de grote vakantie maakte mijn oudste zoon kennis met zijn mentor en zijn nieuwe klas, Een mentor die slecht kon communiceren.

Lees verder

FemNa40