Intelligente mensen slapen korter

's Nachts zijn intelligente mensen actiever dan mensen met een lagere IQ-score volgens Psychology Today.

Er is in een studie aangetoond dat intelligente mensen later naar bed gaan dan hun minder intelligente collega’s, zowel doordeweeks als in het weekend.

 

Het gemiddelde IQ en slaappatroon is zeker verwant met elkaar, waaruit blijkt dat degenen die onder het licht van de maan nog wakker zijn intelligentere mensen zijn. De analyse van Satoshi Kanazawa, een psycholoog gaat terug tot de oudheid en hij beweert dat zelfs in de meest primitieve samenlevingen mensen opstonden en gingen slapen met de zon.

Gemiddelde hersenen werden geconditioneerd om dit slaappatroon te volgen, terwijl de meer nieuwsgierige, creatieve en intellectuelen dat slaappatroon niet wilden volgen maar hun eigen slaappatroon wilden ontwikkelen. Het is een onbewust verzet dat afkomstig is door de weigering om in te stemmen met het idee van de massa.

De onderzochte tijden volgens je IQ

IQ<75

Doordeweeks: 23:40 -7:20 uur. Weekend: 00:35 -10:10 uur.

IQ<110

Doordeweeks: 12:10 -7:30 uur. Weekend: 01:10 -10:10 uur.

IQ>125

Doordeweeks: 00:30 -7:50 uur. Weekend: 01:45 -11:10 uur.

Degenen met een IQ lager dan 75 gingen naar bed rond 23:30 op doordeweekse dagen terwijl mensen met een IQ van bovende 125 pas naar bed gingen na 00:30 uur. Dat is geen toeval.

De gegevens ondersteunen de gedachten van alle nachtbrakers: de enige echte tijd om te leven, is wanneer iedereen naar bed is. Alleen in het donker kunnen we leren, absorberen en studeren van wat ze die dag gedaan hebben. Het is een tijd van noodzakelijke zelfreflectie die weinig mensen nog nemen. En die tijd heeft nogal wat voordelen.

Ze krijgen tijd om te dagdromen

Al die dromen of gedachten die je tijdens de dag niet kunt bedenken omdat je gestoord wordt door familie, vrienden en werk, kun je eindelijk de vrije loop laten tijdens de nacht. Je kunt vrij wegzakken in al die gedachten die je verborgen moest houden tijdens je dag. De nacht is voor velen het meest creatieve moment van de dag, samen met het meest bevrijdende.

Het is de tijd waarin je je diepste verlangens kunt loslaten en je eigen grenzen kunt testen. Het is de tijd dat je passies die je tijdens de dag onderdrukt, kunt ontdekken en ontplooien. Je kunt graven in de verborgen hoekjes van je geest en onbekende paden van je onderbewustzijn.

Ze zijn anti-establishment

Laat opblijven is altijd een daad van rebellie geweest en zal dat altijd zijn. Het is een strijd met de nine-to-five cyclus en een revolutionaire daad. In de academische paper 'Why The Night Owl Is More Intelligent', gepubliceerd in het tijdschrift Psychology and Individuel Differences, werd aangenomen dat mensen grotendeels geconditioneerd werden om overdag te werken en ‘s nachts te slapen.

Terwijl degenen die deze trend trotseren, meer kans hebben om nieuwe waarden en voorkeuren te verwerven dan minder intelligente mensen.

Deze nieuwe waarden worden de bouwstenen van leiders. Het zijn de ingrediënten van de revolutionairen, uitvinders en ontdekkers. Het is geen verrassing dat degenen die bereid zijn laat op te blijven en het onontgonnen terrein van de nacht te verkennen, nieuwsgieriger zijn. Zij willen ontdekkingen doen en de autoriteit uitdagen. Ze willen hun geest uitbreiden en niet uitschakelen alleen maar omdat mensen hen vertellen dat het bedtijd is.

Ze zijn meer open-minded

De nacht is de tijd van uiterste losbandigheid, van onderhandse transacties en onbehoorlijke beroepen. Het is wanneer de bars geopend zijn, dichters schrijven, muzikanten en kunstenaars hun meesterwerken tot leven laten komen. Volgens Esquire is de nacht ook de tijd waarop je het meeste seks hebt.

Een gezond seksleven en de late bedtijd zijn inderdaad positief gecorreleerd. Mensen die later naar bed gaan, kochten meer seksspeeltjes en hadden meer seks dan hun slapende tegenhangers.

Degenen die bereid zijn om wakker te blijven, die hunkeren naar de geheimen van de avond, worden blootgesteld aan een reeks van ontdekkingen die diegenen die blijven slapen nooit zullen weten. Het zijn zij die bereid zijn om hun grenzen te testen en te ontdekken in het donker, die meer licht zullen brengen aan de dag.

Ze zijn pro-active

Vroeg opstaan is zeker pro-actief, maar laat opblijven is net zo vruchtbaar. Er zijn ‘s nachts dingen om ontdekt te worden die de vroege vogels nooit zullen ervaren.

Bron

Gerelateerde artikelen

Aanpassen maar weer

Door:

‘Ja hoor, heb ík weer.’ Het liefst duik ik meteen mijn bed in, verstop me onder het dekbed en kom er pas uit als alles opgelost, geregeld en weer normaal is.

Lees verder

FemNa40