Decoratie voor je ramen

Het raam is een belangrijk onderdeel van een huis, want de natuurlijke lichtval bepaalt mede de sfeer in het interieur.

Niet gek dus dat veel mensen bij het kopen van een nieuwe woning kritisch zijn.

 

Uitstraling

Gelukkig heb je zelf ook invloed op de uitstraling van dat raam en de lichtval in huis. Net als de wand en vloer behoort raamdecoratie tot de basis van het interieur.

Waar je de muur elk jaar eenvoudig een nieuw behang of andere kleur geeft, schaf je gordijnen of jaloezieën vaak voor meerdere jaren aan. Besteed juist daarom extra aandacht aan de keuze ervan!

Het Perscentrum Wonen helpt een handje met nuttige tips, aandacht voor confectionering en de laatste trends.

Raamdecoratie

Raamdecoratie is minder trendgevoelig dan bijvoorbeeld behang, meubilair en accessoires. Toch zijn er trends aan te wijzen in bijvoorbeeld kleuren en patronen van gordijnstoffen. Ook nieuwe technieken en doorontwikkelingen zorgen ervoor dat raamdecoratie zich steeds blijft vernieuwen.

We zetten een aantal noviteiten op een rijtje, onderverdeeld in verschillende interieurstijlen. Veel mensen kiezen raamdecoratie op kleur en algemene stijl. Maar hoe kun je ze ‘customizen’?

Standaard in de afwerking is het afzomen en plooien inzetten. Je gordijn is dan ‘af’, maar geen persoonlijk stuk. Met de juiste confectionering maak je (vouw)gordijnen nog persoonlijker en stijlversterkend.

Er zijn heel wat mogelijkheden voor de afwerking die mede worden bepaald door de stof en de interieurstijl. Customize raamdecoratie naar de persoonlijke sfeer, smaak en stijl: van klassiek en rijk tot strak en urban.

Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen of  jaloezieën? Dan is het zaak goed voorbereid op pad te gaan. Neem er de tijd voor om tot raamdecoratie te komen die past bij je huis, interieur en raampartij.

Waar moet je op letten
 

Inspiratie
Doe inspiratie op in meerdere winkels en in woonbladen.

Wensen
Denk er van tevoren over na wat je zoekt en wat voor jou belangrijk is in raamdecoratie. Wil je een gordijn dat goed verduistert, bijvoorbeeld voor de slaapkamer? Of wil je raamdecoratie die verhult maar wel veel licht doorlaat, voor bijvoorbeeld de (donkere) woonkamer?

En welke materialen en soorten raamdecoratie zijn hier geschikt voor? Verdiep je hier vooraf in en laat je vervolgens adviseren door een deskundige.

Technisch
Let op details en technische aandachtspunten. Welke bevestingsmanier heeft jouw voorkeur en is dit mogelijk in de betreffende ruimte? Denk ook na over de afwerking van de raamdecoratie, verdiep je in de mogelijkheden want die zijn er tegenwoordig genoeg!

Handig of hulp?
Het zorgvuldig bevestigen van raamdecoratie is belangrijk. Ben je zelf niet zo handig? Vaak kan dit ook door de betreffende speciaalzaak worden gedaan.

Bron: Perscentrum Wonen

Gerelateerde artikelen

Feest in het bos

Door:

Stoer en avontuurlijk voor de boys, sprookjesachtig en hip voor de girls: de nieuwste kinderkamers zijn inspirerend, kleurrijk en perfect afgestemd op de fantasiewereld van een kind.

Lees verder

Kerstdecoratie trends 2014

Door:

Het wordt ons dit jaar niet makkelijk gemaakt als je gaat shoppen voor je kerstdecoraties. Bij het zoeken naar een kerstboom werden we blij verrast door het vele aanbod en de kleuren.

Lees verder

FemNa40