De huls van het interieur

Kijk eens kritisch om je heen: wat ligt op de vloer, wat zit er op de muur en wat hangt er voor het raam en aan het plafond?

Je kunt net zo veel versiersels kopen als je wilt,
als het met de huls niet goed zit, wordt het nooit wat.

 

 

Op de muur

Door het gebruik van kolen- en turfkachels was het vroeger noodzakelijk ieder voorjaar met de grote schoonmaak een fris behangetje op de muur te plakken.

Tegenwoordig is dat niet meer nodig, maar vergeet daarom niet wat behang voor je huis kan doen. Je maakt in één keer een groots stijlgebaar, ook al behang je maar één muur.

Heb je gekozen voor een neutrale inrichting maar wil je wel eens wat anders? Met de felgekleurde bloemen uit de Raval-collectie van Eijffinger is het binnen een handomdraai  lente in huis.

In combinatie met kleurrijke kussens en een boucherouite kleed op de vloer wordt het voorheen witte interieur opgefleurd.

Wil je wel kleur maar liever binnen een rustig kleurenpalet? Met Raval-behang in verschillende tinten blauw integreer je dessin en kleur zonder dat de muur overheerst.

 
Eijffinger Yasmin-collectie behangnummer 341756-341731-341741 en Yasmin-collectie behangnummer 341731

 

Voor een exotische uitstraling kies je voor de Yasmin-lijn van Eijffinger. Met fijne decoratieve dessins geïnspireerd op hennalijnen, mozaïektegels, opengewerkt zilverwerk en Duizend-en-een-nacht maak je van de kamer een zwoel paleisje. Dat wist men al in 1887, toen Eijffinger als Hofleverancier werd erkend.

 

 
DESSO Airmaster®  for Home als vloerkleed en als kamerbreed tapijt

 

Op de vloer

Je sport, eet gezond en streeft een gezonde levensstijl na? Dan is het goed ook eens aan de vloer te denken.
Die draagt namelijk bij aan de kwaliteit van de lucht. Daarin zijn fijne stofdeeltjes aanwezig die we inademen en die zo in longen en bloedsomloop terechtkomen.

Bij een harde vloer heeft het stof vrij spel: de deeltjes hechten niet op de grond en waaien daarom telkens op. Met tapijt is dat anders, in het bijzonder met dat van Desso.

DESSO Airmaster®  for Home is uitgerust met speciale garens die stofdeeltjes tot acht keer beter vasthouden dan een gladde vloer en vier keer beter dan gewoon tapijt. Dat is opgelucht ademhalen als de kinderen op de vloer spelen of wanneer je je yogaoefeningen uitvoert.


Eijffinger Begna-gordijnen

 

Voor het raam

Is je huis niet uitgerust met hoge plafonds? Dan kunnen zware gordijnen de woonkamer wat bedompt maken. Met luchtigere raambekleding houd je het lekker licht, terwijl de zon en nieuwsgierige blikken nog steeds geweerd worden. De Begna-gordijnen van Eijffinger hebben een strakke uitstraling en zorgen voor een subtiele lichtinval.


Luxaflex Duette Shades

 

Datzelfde doen de Duette Shades van Luxaflex. De bekende horizontale lamellen werden verruild voor een plooistof die een zacht licht doorlaat. De raambekleding is ook van onder naar boven te sluiten. Zo blokkeer je een laagstaande zon, maar houd je zicht op een strakblauwe lucht.

 


Delightfull Atomic Suspension lamp

 

Aan het plafond

Een statement piece is een investering waard, maar bedenk goed aan welk designitem je deze grote uitgave doet. Een bank en stoelen slijten, maar een plafondlamp niet. Bovendien hangt hij altijd in het zicht.

Al overtuigd? Dan moet je bij Delightfull zijn. De lamp Atomic Suspension past in een modern interieur maar is ook spannend bij een klassieke stijl!

De deels vergulde, glossy zwarte bollen vormen een asymmetrische compositie geïnspireerd op een molecuul. Voor een futuristische vibe met een retro jaren 50 invloed!

Dat design niet altijd bloedserieus hoeft te zijn, laat ontwerper Rébecca Vallée-Selosse zien met haar nieuwe interieurmerk Bienvenue21, dat ze zelf omschrijft als happy chic. Alle producten stralen positieve energie uit, zoals deze speelse lamp in de vorm van een bekken mét drumstick!

Voor mensen die hun muzikaliteit graag uiten in het interieur of zich nu al verheugen op een niet te negeren 'Aan tafel'!

Bron: Perscentrum Wonen en Woonmodetrends

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (2)

Door:

De grote lijnen van je interieur, Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden, dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon.

Lees verder

Drie eeuwen behang

Door:

Behang kent een rijke historie. Het was in de 18de eeuw de Londense en Parijse elite die zijn handbeschilderde papier op bestelling en ambachtelijk liet maken.

Lees verder

FemNa40