Luxe aan de muur

Zoals een nieuwe jas wonderen kan doen voor je wintergarderobe, zo is behang een echte eyecatcher in het interieur.

Deze duidelijke omlijning voor al je meubels en accessoires laat zien wie jij bent en dus is het tijd om kleur te bekennen.

Ga je voor luxe?

 


Warm kasjmier, boterzacht kalfsleer, rijke zijde maar ook ambachtelijk gemaakte jeans: kwaliteit en mode gaan voor jou hand in hand. Jouw stijl is tot in de puntjes ontwikkeld en elegantie je middle name, maar je laat je ook graag inspireren door modeshoots in internationale glossy’s.

Net als in je garderobe zijn ook in je interieur een aantal investment pieces te ontdekken. Je gelooft niet in
‘alles nieuw’ maar breidt je collectie stuk voor stuk uit. Je weet dat je met behang voor een grootse stijlinjectie zorgt, vooral wanneer je kiest voor de nieuwste luxe wandbekledingen die bijzondere materialen en ontwerp combineren voor een rijke uitstraling.


Origin Luxury Wallcoverings – Lodge


Home suite home

Textuur op de muur ademt de allure van oude landhuizen of peperdure hotelsuites. In de Lodge collectie van Origin Luxury Wallcoverings zorgt het imitatie grasweefselpatroon voor een onregelmatigheid in kleur en weefsel dat samen met een subtiel glanseffect zorgt voor een rijke uitstraling.

Door de zware vinyl kwaliteit is het behang ook toepasbaar in vochtige ruimtes zoals de open keuken of en suite badkamer. Over een luxe hotelgevoel gesproken…


Eijffinger – Whisper


Fluisterluxe

Luxe hoeft er niet altijd duimendik bovenop te liggen, maar kan ook stilletjes voelbaar zijn. Dat is wat ze bij Eijffinger gedacht moeten hebben toen ze deze collectie vol tastbare sensaties Whisper noemden.

Zachte flock prints, hoogglanzende gepatineerde folies en schitterende kralen zijn spannend, knisperend ruw papier en aaibaar suède zijn stoer.

In chique kleurstellingen als chardonnay, poederroze en koper is dit behang niet schreeuwerig, maar vormt op de achtergrond een luxe basis voor het interieur.


Dutch Wall Textile Co.


Wat van ver komt…

Dutch Wall Textile Co. refereert graag aan de Gouden Eeuw, toen Nederland de wereldzeeën afschuimde om handel te drijven met verre oorden, wanneer ze vertellen over hun zoektocht naar Indiase zijde,
Italiaans velours en Belgisch suède.

De aaibare wandbekleding waarin deze vondsten terechtkomen, is allesbehalve doorsnee. Met patronen variërend van gedurfd velours tot een zachte corduroy streep speelt de collectie in op verschillende smaken: zowel uitgesproken als ingetogen interieurs gaan zachte dagen tegemoet.


BN Wallcoverings – Denim


Overdaad tot op de draad

In een goede spijkerbroek kun je wonen en dat maakt dat dit favoriet mode item behoorlijk wat gemeen heeft met het interieur. Waarom niet je hele muur bekleden met je lievelingsstof? BN Wallcoverings kiest voor een behang dat het ambachtswerk viert dat verscholen ligt in het weefsel, met een uitvergrote print die tot op de draad inzoomt.

Dit is luxe met een rauw randje. Voor conventionelere luxe kies je uit een keur aan dessins, zoals een in denim geweven bloemenpatroon, een gewatteerd ruitpatroon of een brede baan in pastel roze.


Piet Boon voor NLXL – Washi


Wereldse weelde

Als er iemand is die het creëren van luxe leefruimtes tot zijn dagelijkse takenpakket rekent dan is het Piet Boon. Van hotels tot woonvilla’s in Europa, America en Azië, Boon transformeert ze in chique onderkomens.

Het was tijdens één van die reizen dat zijn team kennis maakte met Washi, wat letterlijk vertaalt Japans papier betekent. Dit historische papier dat met de hand gemaakt wordt van de bast van drie Japanse bomen,
wordt geroemd om zijn sterkte, warmte en schoonheid.

Karakteristieken die Boon beïnvloedde tot het maken van een moderne interpretatie voor Nederlands behangmerk NLXL.


ESTAhome.nl - collectie Brooklyn Bridge
 

Bron: Perscentrum Wonen & Woonmodetrends

Gerelateerde artikelen

FemNa40