It’s a man’s world

Noem het wat je wilt: rauw, ruig, stoer, één ding is zeker, het nieuwe industriële wonen is niet voor watjes.

Meubels hebben archetypische vormen en lijken soms rechtstreeks uit de werkplaats te komen.

Hier geen frutsel gezien, alles heeft hier een functie en dat geeft het interieur een mannelijk karakter.

 

Man of vrouw, het is hier comfortabel voor iedereen die er vertoeft door de zachte tapijten, diepe kleuren en behang. Ons mannelijke interieur viert twee Nederlandse ‘men of the moment’: Dirk Vander Kooij en
Aart van Asseldonk.

De één werkt hoofdzakelijk met plastic en de ander vooral met hout, maar beide designers ontwerpen meubels die tegen een stootje kunnen.

Werkplaats

Een eigen plek is cruciaal voor thuiswerkers, maar wie zegt dat die eruit moet zien als een kantoor? Zelfs voor wie de hele dag achter een laptop zit, is deze werkbank een inspirerend bureau. Eén zijde is oud en de ander nieuw: dat geeft één zijde voor bureauwerk en één voor handwerk, dat moét de creativiteit bevorderen.

Om de tafel staan de kruk, bijzettafel en stoel van Dirk Vander Kooij. Hij brak door met zijn afstudeerwerk,
een gehackte robotarm die van het plastic uit oude koelkasten laagje voor laagje nieuwe stoelen print.
De Melting Pot Table is zijn laatste ontwerp waarin recycling opnieuw een rol speelt.

Oud plastic als videobanden en speelgoed worden in een grote pot versmolten en geperst tot robuuste tafels en bijzettafels, die soms nog een hint van een vorig leven weggeven.

Naast al dat plastic, hout en beton zorgt een zacht kleed voor een aangename sfeer. Dat kan natuurlijk niet anders dan in de kleur van traditionele werkmanstof: denim. Het indigoblauwe kleed uit de Parade Chanelle collectie van Desso Home is afgewerkt met een leren rand en valt daarom niet uit de toon in de werkplaats.

 
Links: Werkbank van Grand & Johnson, metalen schaal gemaakt van een olievat beide van Frozen Fountain; fiets Sec van Brik heeft een leren zadel en een cardanas ipv een fietsketting via Recycle; Chubby Chair en Melting Pot Sidetable van Dirk Vander Kooij. Kleding:Wit shirt met afknoopbaar schort uit de Utility collectie van
G-star; jeans Red Tab van Levi’s, schoenen van Y-Project via Sprmrkt.  
 
Rechts – toevoegingen: lamp Unimate oplage van drie stuks van Atelier van Asseldonk; aardewerk borden, kruk met kruispoot beide via Pol’s Potten; voorraadpotten met kurken deksel van Menu via Mobilia Woonstudio; beker in de vorm van een moer uit de Dieselcollectie van Seletti via Het Kookpunt Rotterdam; stalen koekenpan van Turk via Grand & Johnson; Endless Chair van Dirk Vander Kooij; karpet uit de collectie Chanelle van Parade, kleur Basalt met leren afwerking.

 

Bron: Perscentrum Wonen en/of woonmodetrends.nl

Credits
Woonmodetrend It’s a man’s world kwam tot stand in samenwerking met Eigen Huis & Interieur
Productie en styling: Rob Jansen
Fotografie: Dennis Brandsma
Visagie: Netty Nauta
Assistentie: Kayleigh Martens
Model: Teun (De Boekers)

Gerelateerde artikelen

Behangtrends 2015 (1)

Door:

Na wat een tijdperk lijkt waarin glad gestucte muren in wit of natuurlijke tinten thuis de toon zetten, is het nu behang dat floreert, met rijke flora en fauna prints, marmer- en houteffect of grafische lijnen.

Lees verder

Behangtrends 2015 (2)

Door:

De grote lijnen van je interieur, Houd je het graag net wat neutraler op de muur, maar wil je het interieur wel aankleden, dan kies je voor een structuurbehang met een subtiel grafisch patroon.

Lees verder

FemNa40