Wit licht - trends in raamdecoratie

Wat we voor de ramen hangen, bepaalt de lichtinval en dus de sfeer in huis.

Met een scala aan keuze en nieuwe technologieën, is er voor elke ruimte in huis een geschikte oplossing.

De gemene deler? We kiezen voor wit!

 

Dit seizoen is het wit dat de toon zet in de trends voor raamdecoratie. Door alle indrukken die we dagelijks opdoen - buiten of achter een computerscherm -  gaan we thuis op zoek naar rust. Wit symboliseert die puurheid en sereniteit.

In huis staat dat tijdloos en modern, maar ook met een Scandinavische sfeer doet wit het goed en is alles behalve saai. Voor een kleur die eigenlijk geen kleur is, zijn er namelijk bijzonder veel varianten.

Whitewash of kalk, parel of melk, eierschaal of linnen zorgen voor een ‘kleurenwaaier’ aan wit.
De verschillende tonen combineer je met elkaar: wit-op-wit-op-wit, zo ontstaat er een mooie gelaagdheid.
Op die manier kan wit minimalistisch zijn, maar ook spannend!

Wit wonen


Foto: SUNWAY, www.sunway.nl
 

Wit staat voor licht en lichtinval bepaalt voor een groot deel de sfeer in het interieur. In de woonkamer kies je voor een combinatie van functionaliteit en een fijne ambiance.

Zo zorgen verticale jaloezieën in gesloten toestand voor optimale privacy en als ze open zijn, geven ze een prachtige lichtinval en filtering van de lentezon. De jaloezieën van SUNWAY zijn er in verschillende materialen - textiel, aluminium en kunststof - dus voor ieder wat wils.

Deze combineer je met woonaccessoires in wit of lichte pasteltinten en natuurlijke materialen zoals marmer, wol, blank hout en vlas.

Met de nieuwe collectie stoffen van Eijffinger in natuurlijke tinten geef je het witte interieur een subtiele kleurinjectie. Het palet van de Ballad-stof wordt in balans gehouden door de afwisseling van gekleurde en naturel gekleurde draden.

Door het trendy kleurverloop ontstaat een verticale streep, waardoor de ramen nog hoger lijken. Ga je voor een meer Scandinavische sfeer, kies dan voor de Fiton-stof van Vadain.

Het ingeweven streepdessin en het linnen dat in de stof verwerkt is, zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Helemaal in lijn met de stijl van onze bovenburen!

Bron: Perscentrum Wonen en Woonmodetrends.nl

Foto voorpagina: Links Eijffinger Ballad, www.eijffinger.com; rechts Vadain Fiton, www.vadain.nl


 

Gerelateerde artikelen

Feest in het bos

Door:

Stoer en avontuurlijk voor de boys, sprookjesachtig en hip voor de girls: de nieuwste kinderkamers zijn inspirerend, kleurrijk en perfect afgestemd op de fantasiewereld van een kind.

Lees verder

FemNa40