Boek: De blauwe nacht

Het is begin jaren zestig in Parijs, de tijd van de OAS, de rechts-extremistische terreurorganisatie die met bomaanslagen strijd voert tegen de afscheiding van Algerije.

De hypersensitieve Simon is in de herfst van zijn leven en beleeft alles met een ongekende intensiteit.

In koorts levert hij zich over aan een grootse dissertatie over het fin de siècle, waarin hij alles wat hem beroert probeert te verenigen.

 

De woelige opstandige stad, zijn eigen onrustig overspelig hart, zijn liefde voor literatuur en schoonheid gaan een ongelooflijk verband aan in zijn verbeelding en in de werkelijkheid. In een droomachtige sneeuwnacht komt ten slotte alles tot een uitbarsting.

Met De blauwe nacht schreef Jan Siebelink een allesomvattende roman over de knellende banden van de religie en macht, de verlokkingen van de liefde, geweld en de zoektocht naar een zuiver leven. Een essentieel onderdeel van het magnifieke mozaïek dat Siebelinks literaire oeuvre vormt.

Auteur
Jan Siebelink

Genre
Roman

Bron

Gerelateerde artikelen

Boek: De Code

Door:

De Code geschreven door het Zweedse thrillerfenomeen Fredrik T. Olsson en in Nederland via Luitingh-Sijthoff uitgegeven, ligt vanaf 26 januari in de winkels en is online te bestellen.

Lees verder

FemNa40