Eet je beter!

Wij worden dik en ziek van onze westerse manier van eten! Ons voedingspatroon moet vooral uit 'gemak' bestaan: pakjes, zakjes, als je maar niet hoeft na te denken welke kruiden en over wat ergens nog meer in moet!

Teveel suiker, vet en zout

Kies voor meer groenten en fruit en krijg ineens een betere gezondheid op de koop toe!

Groene bladgroenten zoals broccoli, boerenkool

Niet alleen hofleverancier van allerlei vitamines  B, E C en K,  ijzer, foliumzuur, kalium, calcium, magnesium en  carotenoïden. Werkt bacteriën dodend. Ook bevatten groene groenten veel kalk en dat is weer belangrijk tijdens en na de overgang!

'Superfruit' 

De term ben ik niet zo weg van hoor, ik hou niet van het discrimineren van onschuldig fruit. Neemt niet weg dat er fruit is met een hoger gehalte aan anti oxidanten. Bessen bijvoorbeeld hebben heel veel foliumzuur, vitamine c en vezels, maar wat fruit gezond maakt is dat er zoveel in zit, vezels, vitamines en wat niet in de één zit, zit in de ander, dus blijf vooral variëren! 

Gember 

Gember zou een verwarmend effect hebben, migraine verlichten en de bloedcirculatie stimuleren. Deze wortel kan worden gebruikt om misselijkheid te onderdrukken en je stoelgang te bevorderen. En zou als gevolg hiervan zelfs kunnen helpen je een paar kilo lichter te maken. Afvallen met gember, heb ik nou ineens zelf een nieuwe dieethype gevonden. Tja, en dan wordt het ook al generaties gebruikt om het libido te stimuleren! 

Knoflook en uien

Knoflook en uien brengen niet alleen jouw maaltijd op smaak, ze zijn ook erg goed voor het hart en immuunsysteem. Daarnaast verlaagt knoflook het risico op eierstok en andere kankervarianten. Het beste effect bereik je door ze te pletten en ze 30 minuten te laten staan voor je ze verwarmt. Uien houden op hun beurt het bloed gezond en voorkomen bloedstolsels.

 

Gerelateerde artikelen

Bah, lust ik niet!

Door:

Is jouw kind een lastige eter, ben je bang dat je kind te weinig eet? Was ik ook altijd bang voor, maar nu weet ik dat het eigenlijk niet nodig is. Oh, wat vond ik dat vroeger vervelend.

Lees verder

FemNa40