Spontaan genezen

Deze week heb ik het boek Radicale Remissie van Dr. Kelly Turner gelezen en wil graag wat inzichten uit dit boek met je delen.

Wanneer een kankerpatiënt spontaan geneest, spreken we ook wel van een radicale remissie.
De ziekte is dan op mysterieuze wijze verdwenen. Althans, dat zeggen de artsen.

Dr. Kelly Turner is gespecialiseerd in het begeleiden van kankerpatiënten en heeft onderzocht wat bij deze mensen tot de spontane genezing geleid zou kunnen hebben.

 

Dr. Kelly Turner zag in haar onderzoeken 57 factoren die regelmatig terugkwamen. Van deze 57 factoren bleken er 9 telkens terug te komen bij elke persoon die genezen was. Deze 9 sleutels zijn:

  • het radicaal veranderen van je voedingspatroon
  • het in eigen hand nemen van je gezondheid
  • het volgen van je intuïtie
  • het gebruiken van kruiden en supplementen
  • het loslaten van onderdrukte emoties
  • het versterken van positieve emoties
  • het omarmen van sociale ondersteuning
  • het verdiepen van je spirituele verbinding
  • het hebben van sterke redenen om te leven


Het radicaal veranderen van je voedingspatroon

Artsen krijgen amper les over voeding. Voor calcium moet je melk drinken en voor ijzer rood vlees eten.
Verder komen de meeste artsen niet. Dat calcium ook uit bladgroenten gehaald kan worden en ijzer uit zeewier, is artsen totaal onbekend.

De meeste oncologen kun je dus maar beter niet te serieus nemen als het om voedingsadviezen gaat.
De mensen die spontaan zijn genezen, hebben de consumptie van suiker, vlees, zuivel en bewerkte voedingsmiddelen drastisch verminderd.

Ook zijn ze meer groenten en fruit gaan eten en schakelden hierbij over op de biologische variant. Als laatste zijn deze mensen gefilterd water gaan drinken.

Suiker

Kankercellen zijn dol op suiker, dat weten de meeste mensen wel. Maar dat ze tussen de 10 en 50 keer meer glucose consumeren dan normale cellen, is echt schokkend. Dan wordt duidelijk dat we suiker maar beter kunnen laten staan.

Wij Nederlanders eten gemiddeld per dag 122 gram suiker. Dat klinkt misschien niet zo veel, maar per jaar is dat maar liefst 44 kilo! Een van de kankerpatiënten die door Dr. Kelly Turner was geïnterviewd, noemde de kanker één van de beste dingen die hem was overkomen. Hij was een echte suikerjunk, maar is zich door deze nare ziekte bewust geworden van de kracht van voeding.

Naast witte suiker heeft hij ook alle suikerrijke voedingsmiddelen uit zijn dieet geschrapt, zoals witbrood en aardappelen. In plaats daarvan dronk hij koolsappen en at hij veel groenten. Volgens deze man leeft kanker op suiker en wanneer je de suikerinname tot het minimum beperkt, kan de kanker niet overleven. Hij is nu ruim 7 jaar vrij van kanker.

Melk

Het weglaten van zuivel is ook een nodige stap voor kankerpatiënten. De eiwitten in melk, zoals caseïne, worden in diverse onderzoeken met tumorgroei in verband gebracht. Volgens Dr. Kelly Turner gaat dit zo ver dat onderzoekers kanker aan en uit kunnen zetten door ze wel of geen caseïne te voeren.

Een ander probleem is dat koemelk vaak de ontstekingsbevorderende omega 6 vetzuren bevat, terwijl we juist de omega 3 vetzuren nodig hebben. Mocht je toch voor melkproducten of vlees kiezen: ga dan altijd voor de biologische kwaliteit van vrije-uitloopdieren.

De kans dat er een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren in zit, is dan het grootst.

Groente en beweging

Dr. Kelly Turner ontdekte dat 1500 overlevenden van borstkanker een 50% lager sterftecijfer hadden wanneer ze per dag 5 porties groenten aten en minstens 30 minuten lichamelijk actief waren. Het interessante is dat vooral de combinatie tussen rauwe en gekookte groente krachtig blijkt te zijn.

Een vrouw die van een westers dieet overschakelde op een antikanker dieet met veel groenten, had de eerste weken tal van klachten. Pijn aan de darmen, slijm en een zeer dunne ontlasting. Er kwam allemaal rommel uit. Na enkele weken verdween dit en begon ze zich steeds beter te voelen.

Vitaal water

Ik vind het bijzonder dat veel mensen hun leven gewoon leven en pas nadat er kanker is geconstateerd plots kiezen om meer water te drinken. Voor de diagnose kanker werd er vaak frisdrank of melk gedronken en na de diagnose kiest de patiënt kennelijk voor het drinken van water.

Volgens het onderzoek gaat het gemiddeld om 8 glazen gezuiverd water per dag. Dat kankerpatiënten kiezen voor de ultieme zuiverheid heb ik ook veel gezien. We bestaan voor meer dan 70% uit water, dus is het wel handig als dit water zuiver en vitaal is.

Afgelopen week was ik zelf even vergeten voldoende water te drinken. Toen ik enkele glazen gevitaliseerd water dronk, voelde ik me daarna meteen weer energiek.


Dr. Kelly Turner raadt aan om elke dag kleine stapjes te maken en de veranderingen geleidelijk door te voeren. Zo kan je lichaam langzaam wennen aan het nieuwe voedingspatroon. Voor mensen met een kleine portemonnee kan het handig zijn te bepalen wat je echt biologisch wilt kopen en wat niet.

Koop zwaar bespoten groenten en fruit zoals appels, bleekselderij, tomaten en paddenstoelen altijd biologisch. De dag kun je het beste starten met een glas gefilterd water met citroensap. Zij raadt aan om eerst een eenvoudige waterfilter te kopen en dan te sparen voor een echte installatie.

In het boek staan nog veel meer praktische tips. Het gaat niet alleen over voeding, maar ook over de geest in relatie met kanker. Welke geestelijke factoren maken ziek en wat kun je doen om dit te helen?

Ook voor mensen zonder kanker is dit boek een aanrader. Bijna 1 op de 2 Nederlanders krijgt in de loop van zijn of haar leven kanker. Dit boek kan bijdragen aan een stukje preventie.

Een gezonde week,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

Foto

Gerelateerde artikelen

FemNa40