Gewichtstoename en overgang

Ik krijg vaak de vraag in mijn praktijk of het mogelijk is om gewichtstoename tijdens de overgang te beïnvloeden, kan dit ook?

 

Uit diverse onderzoeken komt steeds meer naar voren dat er een echt verband bestaat tussen overgang en aankomen.

Maar daarom is het nog niet onmogelijk om af te vallen tijdens de overgang en een gezonde bewuste keuze kan je ook nog eens een veel beter gevoel bezorgen!

Vitamine D

Vitamine D suppletie is na je 50ste jaar belangrijk om de calcium in voeding beter te kunnen opnemen.
Bij vrouwen die niet aan hun dagelijkse calciuminname komen, wordt ook een calcium supplement aangeraden.

Ook kwam naar voren dat vitamine D supplementen de toename van het gewicht remmen en ze ook in staat waren om het resultaat in stand te houden.

Ja

Het antwoord op de vraag is dan ook, ja, dat kan! En eigenlijk is het niet anders dan ervoor, minder eten en meer bewegen. Houd je weegschaal goed in de gaten en probeer direct in te grijpen als je ziet dat je aankomt, 2 kilo is immers makkelijker af te vallen dan 10!

Suikers

Ik ben zeker geen suiker of gif typje, maar minderen is wel belangrijk en vooral de snelle suikers zoals, snacks, witte producten (brood, pasta) maar kies voor volkoren varianten van alles.

En vergeet niet voldoende te drinken hierbij, een vezel extra bind 3x meer vocht en hierdoor zou je last van obstipatie en een tragere darmwerking kunnen krijgen. Maar let op, NEE,  je bent niet ineens allergisch voor gluten of volkoren, je darmen moeten gewoon harder werken en dat voel je!

Regelmaat

Houd je stofwisseling actief en zorg voor een regelmatig voedingspatroon, 3x een goede maaltijd en 3x iets kleins tussendoor. Doordat de spijsvertering actief gehouden wordt en de stofwisseling constant blijft, is ook je bloedsuiker stabiel en krijg je geen hongerpieken.

Ontspan

Probeer wat rustmomenten in te plannen op een drukke dag. Maar wanneer je zorgt voor voldoende rust en minder stress, zorg je voor een betere werking van je schildklier. Maar iIk zal hier de volgende keer wat meer op ingaan, want gelukkig leuk leven willen we toch allemaal!

Met gezonde groet,
Emmy Hallensleben
EHVoedingsadvies

Gerelateerde artikelen

‘Groene’ cola

Door:

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking. Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Lees verder

FemNa40