Waarom je denkt, dat een gewoon dieet niet werkt

Ik geloof dat ik haast niemand ken die nog nooit aan een 'dieet' is begonnen. Helaas, ik ken er ook maar weinig die het op zichzelf en blijvend gelukt is.

Vaak wordt de laatste hype gevolgd of wordt er gegrepen naar shakes en maaltijdvervangers.

Hoe lang dit wordt volgehouden, is afhankelijk van de wilskracht van die persoon zelf.

 

Wilskracht

Dat is er wel zeker voor nodig om weer een periode geen brood  te mogen eten of ook nog eens geen aardappel- pasta of rijst. Degenen die voor de vetvrije variant gaan, leren binnenkort wel problemen met de stoelgang kennen, maar... elk dieet werkt, als je maar genoeg wilskracht hebt. Er wordt dan wel gedacht, ik ben wel mooi zo`n 5 kilo kwijt...

Het vervolg

Dan, na die mooie start, komt het spannende gedeelte pas, dan moet je 'gewoon' gaan eten. En laat dat dan ineens verdomd lastig zijn. Want na een periode van haast niets, is de periode 'gewoon' eigenlijk veel lastiger, dus de vetcelletjes vullen zich weer in een razend tempo. En dus, zie je wel, het lukt weer niet met 'gewoon' gezond eten.

Stofwisseling

Door op deze manier aan de slag te gaan met je lichaam, met dat ene lichaam, waar wij wel van verwachten dat het niet ziek wordt en alles blijft doen wat het moet doen. Breng je je stofwisseling hopeloos om zeep. En ook ik maakte mij daar schuldig aan, onwetend als ik was.

1000 Kcal dieetje en ik was zo weer op gewicht. Het heeft 6 jaar geduurd voor mijn stofwisseling weer goed werkte. Dat was net zolang als dat ik slank ben geweest.

Goed advies

Door een goed op jouw gewoonte gemaakt voedingsadvies te volgen, hou je het veel langer vol. Het zorgt voor voldoende voedingsstoffen en dat je niet met een knagende maag rondloopt. Het gaat dan langzaam, maar wel gestaag. Toch geldt ook hierbij, hoe meer wilskracht om het goed te volgen, hoe meer slagingskans. Het mooie is, lukt het een dag niet, is de volgende dag het weer oppakken helemaal niet moeilijk.

Meer info op: ehvoedingsadvies.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40