Waarom is cafeïne zo slecht

Cafeïne zit in meerdere producten. Je kunt het vinden in zwarte- en groene thee, koffie, cola, energiedranken, maar ook in chocolade en deze producten zijn veel slechter dan men denkt.

Cafeïne stimuleert het centrale zenuwstelsel en
zet de bijnieren aan om extra stresshormonen af te scheiden, wat het gevoel geeft dat je er energie van krijgt.

Maar in werkelijkheid zal dit je lichaam alleen maar uitputten.

 

Vaak zie je dat mensen extra cafeïne gaan nemen als ze erg moe zijn. Ze kunnen beter hun werk uitvoeren en houden het langer vol. Dit is slechts tijdelijk want door de over stimulatie van de stresshormonen raakt je lichaam steeds opgefokter en uiteindelijk kan dit leiden tot een burn-out. 

Normaal gesproken wanneer je geen cafeïne neemt zal je natuurlijke mechanisme je waarschuwen om te stoppen en te rusten als dat nodig is, maar deze wordt uitgeschakeld door de cafeïne.

Drink water

Na het drinken van een cafeïnerijk product moet het lichaam minstens 3 glazen water erbij krijgen om überhaupt de cafeïne te kunnen verwijderen uit het bloed. Neem je dat niet erbij, wat natuurlijk ook niemand doet, dan zal het lichaam zijn eigen vocht uit zijn cellen onttrekken en dit zal schade geven.

De cellen drogen uit en het bloed wordt hiermee verdund om zo de cafeïne eruit te krijgen. Door de verdunning van het bloed voel je je even best goed, waardoor je de uitdroging niet opmerkt. Vaak krijgen mensen hier meer dorst van en gaan nog meer drinken en kiezen dan voor cafeïnerijke producten omdat deze verslavend werken.

Al deze producten overbelasten ook de lever en de nieren enorm want zij moeten de boel zuiveren. Maar de darmen kunnen er ook niks mee en mensen met maag-, darm- en leverklachten knappen dan ook zienbarend op als ze de cafeïnerijke producten laten staan.

Verzuring van het lichaam

Daarnaast zijn cafeïnerijke producten (m.u.v groene thee) ook erg verzurend voor het lichaam, wat een grote roofbouw doet op basische mineralen. Vooral calcium, magnesium en zink worden veel verbruikt om deze verzuring mee op te vangen en zo het bloed basisch te houden.

Veel mensen hebben een tekort hierdoor gekregen aan deze mineralen en er ontstaan gezondheidsklachten. Omdat in principe 1 glas cola dodelijk zou kunnen zijn omdat het zo enorm verzurend is, zal het lichaam dit met man en macht opvangen en dat gaat ten koste van je mineralenhuishouding.

Uiteindelijk worden deze mineralen als er een tekort aan ontstaat uit je botten, tanden, nagels en haar gehaald. Het is een kwestie van tijd en je gezondheid zal ernstig verslechteren en er ontstaan zwakke botten, tanden, nagels en haar.

Daarnaast zitten in vooral frisdranken (in bijna alle) een conserveringsmiddel  (E211) waarvan een Britse universiteit aantoonde dat dit in staat is de vitale onderdelen van het DNA uit te schakelen. Dit kan leverschade en ernstige ziekten veroorzaken.

Dus als je het zo leest: drink gewoon WATER, dit is het enige wat ons lichaam nodig heeft. Neem je dagelijks toch veel cafeïne? Bouw het dan rustig af en voer het water op. Ook is het belangrijk om daarna je lichaam eens goed te ontgiften. Zie mijn E-book: Reset je lichaam voor een gezonde nieuwe start.

Gerelateerde artikelen

‘Groene’ cola

Door:

Afgelopen week heeft Coca-Cola groot uitgepakt: eindelijk is er nu supergezonde cola met een milieuvriendelijke verpakking. Speciaal voor dit product is het concern afgestapt van de vertrouwde kleuren rood met wit.

Lees verder

FemNa40