Over dropjes, roze olifanten en afvallen

Dropjes, er is toch niets dat lekkerder is, dan zoute drop, vers geschept. Genieten.

En dan, dan wil je afvallen, je zegt tegen jezelf vanaf vandaag eet ik geen dropjes meer.

Een fijn voornemen dat vaak al snel sneuvelt, waarom toch?

 

Waarom dit voornemen niet werkt

Daar is een heel verklaarbare uitleg voor, dat heeft te maken met je onderbewustzijn. Als ik tegen jou zeg dat je niet aan roze olifanten mag denken, is de kans groot dat jij dus aan roze olifanten denkt, terwijl jij waarschijnlijk normaal nooit aan roze olifanten denkt.

Maar door jou te zeggen, dat je niet aan roze olifanten mag denken, geef ik je een opdracht waar je onderbewust mee aan de slag gaat. Het gevolg is duidelijk, jij denkt ineens aan roze olifanten. En dat is precies wat er mis gaat als jij tegen jezelf zegt, ik mag geen dropjes.

Je geeft je onderbewuste een opdracht die niet klaar komt voor jij stopt met afvallen, dus ben je continu bezig met dropjes en dat geldt ook voor al die andere dingen die jij jezelf ontzegt.

Tja, afvallen en zeggen, ik mag geen dropjes enzovoort eten, zal dus tegen je werken. En jij maar proberen die kilo’s de baas te worden om dan toch weer te bezwijken voor... dropjes.

Gelukkig, er is hoop

Je onderbewuste kun je namelijk ook gebruiken als je wilt afvallen. In plaats van te bedenken wat je niet mag, kun je ook bedenken wat je wel mag. Namelijk, ik mag alles eten. Tja, dan val ik dus niet af, zal je nu denken.
Fout gedacht, ik ben afgevallen en heb wel alles gegeten, ook dropjes dus!

Hoe dan? Eigenlijk heel simpel, door stapje voor stapje mijn gewoontes te veranderen. Om het bij de dropjes te houden. Als ik zin in dropjes heb, haal ik dropjes, ik schep ze bij de drogist en mag thuis de hele zak leeg eten.
Ik heb namelijk in plaats van wat ik niet mag, bedacht wat ik wel mag, namelijk ik mag een paar dropjes scheppen en die zak vervolgens thuis helemaal leegeten.

Dat ik maar voor 30 cent schep en dus maar een paar dropjes heb, doet niet ter zake. Ik mocht een hele zak drop leeg eten en dat heb ik dus ook gedaan. Mijn zin in dropjes is daarmee over en ik kan over tot de orde van de dag.

En dat is precies waar blijvend gewicht verliezen over gaat. Het aanleren van nieuwe gewoonten op een positieve manier die passen in jouw leven. Als gewichtsconsulente bied ik jou daar hulp bij.

Kijk voor informatie op gewichtsconsulenteonline.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40