Snaaien en graaien

Ook regelmatig op zoek naar chips, koek en chocola? En niet een beetje of een stukje, maar gewoon álles? Kun je er niet mee stoppen wanneer je dit eigenlijk wilt? Moet die zak weer eerst leeg? Dit kun je gerust een eetbui noemen.

Veel mensen hebben er last van en helaas,
de strekking van: eentje kan wel, kan in jouw geval niet.

 

Lange weg

Veel eetbuien beginnen met een ongemakkelijk gevoel, je voelt je onrustig worden en gaat op zoek. Er komt vaak veelal angst, eenzaamheid, onzekerheid, boosheid en andere nare gevoelens bij kijken. Dan hebben wij vrouwen ook nog last van hormonale schommelingen en weg is je reep chocola. Het is een lange weg om uit te vinden wat er precies achter zit, wat jou precies beweegt om los te gaan.

Trots

Probeer eens om trots op jezelf te zijn, jij hebt besloten dat het over is met de (vr)eetbuien en daar ga je aan werken. Denk niet dat je het in één keer kan stoppen en veranderen. Ga met jezelf afspreken wat je gaat veranderen. Haal bijvoorbeeld geen zakken chips meer in huis, ook niet als excuus: het is voor de kinderen. Voor hen is het ook zo best niet!

Kies één avond uit, plan je snoepavond. Haal dan wel wat je lekker vind, maar geen grote mega zakken,
maar iets waar je naar uitkijkt.

Afleiden

Probeer te ontdekken wanneer en waarom je je onrustig gaat voelen, is er misschien iets aan te doen. Ga een gewoonte ontwikkelen die jou afleid van je onrust. Ga op yoga, hardlopen of juist een stuk wandelen.
Ga wandelend je boodschappen doen of ga één appel halen bij de groenteman en dan geen reep chocola natuurlijk!

Gewoonte doorbreken

Er is weer eens een onderzoek geweest, een best gemeen onderzoek, vind ik! Het ging over een hele groep niet snackende mensen. Ze moesten verplicht om half tien `s avonds een snack nemen. Na 2 weken hiermee stoppen en raad eens, ze hadden toch vanaf die tijd trek in snacks rond half tien. Hiermee is in ieder geval aangetoond dat je verkeerd gedrag aanleert, dus misschien is het ook eens tijd ermee te breken.

www.ehvoedingsadvies.nl

Gerelateerde artikelen

FemNa40