Vis eten helpt tegen depressies

Vis eten is niet alleen gezond, het maakt ons ook nog eens gelukkig.

Uit een Australisch onderzoek blijkt dat twee keer per week vis eten de kans op een depressie met 25 procent doet dalen.

Dit geldt overigens alleen voor vrouwen.

 

Een team van het Menzies Research Institute in Australië volgde voor het onderzoek gedurende een periode van vijf jaar in totaal 1.400 mannen en vrouwen. Ze moesten een dagboek bijhouden van hoeveel en hoe vaak ze vis aten. Ook werd er gekeken naar depressiefactoren, waaronder roken, gewicht, lichaamsbeweging, alcoholgebruik, opleinding en arbeidssituatie.

Omega-3 vetzuren

Bij mannen bleek het eten van vis geen effect te hebben op de geestelijke gezondheid. Het hoge niveau van omega-3 vetzuren in vis in combinatie met de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron had wél een positief effect op de hersenen, zelfs wanneer er bij de personen al sprake was van één van bovenstaande depressiefactoren.

Het is al eerder bewezen dat vis nog veel meer voordelen heeft. Zo verkleinen de onverzadigde vetten in vis de kans op hart- en vaatziekten. Vooral vette vissoorten als haring, makreel, zalm en paling bevatten veel onverzadigde vetzuren. Let er bij de bereiding wel op dat je producten gebruikt van onverzadigde vetten,
zoals producten op basis van olijfolie.

Daarnaast is omega-3 uit vis essentieel voor een goede gezondheid. Het versterkt je immuunsysteem,
is belangrijk voor een goede groei en helpt bij het voorkomen van problemen met hart en vaten. Vooral haring en tonijn zijn rijk aan omega-3.

 

Hoe vaak per week eet jij vis? Deel dit met ons en laat een reactie achter hieronder in de comment.

Bron: Daily Mail

Gerelateerde artikelen

FemNa40