Gezonde yoghurt met kefir

Omdat ik geen melkproducten eet en zo min mogelijk sojayoghurt, is het wel zo dat ik de yoghurt vreselijk mis.

Ik ben aan de slag gegaan om zelf een notenyoghurt te maken omdat de probiotische werking van yoghurt natuurlijk wel erg gezond is.

Hierbij wordt de darmflora op een natuurlijke wijze hersteld.

 

Het recept is heel geschikt voor elk dieet (behalve als je een notenallergie hebt, je zou het dan kunnen proberen met zonnebloempittenmelk, die je op dezelfde wijze maakt.)

Benodigdheden

Noten of amandelmeel
Zakje gedroogde kefir
Zakje jonge kokosnoot

Bereiding

Neem 200 g noten en maal die in een schredder/hakmolen. Heb je die niet koop dan amandelmeel. Neem je blender en voeg er 1 liter water aan toe en doe het notenmeel erbij en blender dit tot er een witte melk ontstaat.

Neem een doek en een kom. Schenk de notenmelk in een doek en knijp alle melk eruit. Neem een zakje gedroogde kefir (ik kocht het bij Erica) en doe dit in de melk. Zet de melk 24 uur weg bij een temperatuur tussen de 20 en 22 graden. Er ontstaat een bacteriegroei zoals dat ook in yoghurt zit. Deze melk kun je ook gewoon drinken en is zeer heilzaam.

De natte notenprak die nog in een doek zit, haal je eruit en doe je in een bakje en zet je in de koelkast 1 nacht weg (mag wat vocht bijzitten).

Een dag later

Alleen als je de kefirmelk klaar hebt: Neem een zak jonge kokosnoot (dit koop je bij de toko en ligt in het vriesvak). Het vocht gebruik je niet maar alleen de jonge witte kokosnoot die niet naar kokos smaakt en doe dit in de blender. Neem voor 1 zak jonge kokosnoot ongeveer 35 tot 40 cl kefirnotenmelk. Doe dit ook in de blender.

Pak het bakje met het notenprakje en doe dit ook in de blender. Blender dit allemaal net zolang tot alles klein is. Zet het koel in de koelkast, als je hem niet dik genoeg vindt, zou je minder melk erbij moeten doen.

Klaar om te eten.

Bewaar altijd een half kopje van de kefir notenmelk want deze kun je weer gebruiken om een nieuwe kefirmelk te maken. Dan maak je de melk en je doet het kopje kefirmelk erbij en je zet het weer 24 uur op 20/22 graden weg om alles weer opnieuw te maken. Zo hoef je maar 1 keer kefir te kopen.

Bron

Gerelateerde artikelen

FemNa40