Een nieuwe fiets: welke nemen we?

Tegenwoordig is er keuze te over wanneer je een nieuwe fiets wilt gaan aanschaffen.

Kies je voor een strakke moderne fiets die vrijwel niks weegt en waarmee je na de eerste dertig kilometer nog steeds moeiteloos vooruitkomt of kies je voor iets heel anders.

Over een ding zijn we het allemaal eens.

 

De fiets is opnieuw hot en wordt als het ware weer uitgevonden. De keuze is groter dan ooit en daarom is het belangrijk dat je hier goed over nadenkt.

Retrofiets

De retrofiets is in opkomst. De zogenaamde oma-fiets is sinds een aantal jaar weer populair onder de jeugd in Nederland en deze trend heeft doorgezet. Fabrikanten en winkeliers hebben de fietsen 'gestyled'.

Trendy fietsen met een uiterlijk van vijftig jaar geleden, zijn niet meer weg te denken in het straatbeeld.
De witte fietsbanden zijn weer immens populair evenals een transportbak op het stuur.

Een ideale fiets voor je boodschappen, waarbij je geen last heb van weigerende versnellingen of ingewikkelde remkabels. Een echte back to the basic fiets, maar met het gemak van nu.

Lifestyle

Ben je een echte kilometervreter op de fiets en maak je lange tochten dan is de retrofiets minder geschikt voor je. Een lichte carbon fiets met de juiste accessoires zoals trommelremmen en genoeg versnellingen zijn echt onmisbaar.

Daarnaast is het belangrijk dat de fiets goed is afgesteld. Staat het zadel net iets te laag, dan zal je na verloop van tijd last krijgen van pijnlijke benen. Staat je stuur te laag, dan zal juist je rug eerder een storende factor worden.

Laat je daarom goed adviseren wanneer je een fiets koopt voor lange afstanden! Ga in de winkels opzoek naar de fiets die past bij jouw lifestyle.

Elektrisch hulpsteuntje

Tegenwoordig is het geen schande meer wanneer je wordt geholpen op de fiets. Zeker niet met de vele viaducten en lange fietssnelwegen. Deze zijn ontwikkeld door Rijkswaterstaat zodat mensen snel met de fiets lange afstanden kunnen overbruggen.

Echter zijn ze behoorlijk pittig af te leggen wanneer je alsmaar wind van voren hebt. Trapondersteuning is dan een goede uitkomst. Waarschijnlijk wil je na het gebruik van deze fiets nooit meer anders.

Door accu’s zijn ze wel wat zwaarder dan een normale fiets. Ze zijn echter wel zover verwerkt dat het design er niet perse minder door wordt.

Gerelateerde artikelen

Blij(f) Bewegen

Door:

Alles wat niet in beweging blijft gaat op den duur roesten. Of rammelen. Of scheuren. Stilstaand water is geen gezond leefmilieu' foute bacteriën vermenigvuldigen er zich als een speer.

Lees verder

De AirWheel

Door:

Geen stress voor files, overvolle bussen of gestolen fietsen meer. Vanaf vandaag wordt elke afstand bereikbaar dankzij AirWheel, het nieuwste revolutionaire vervoersmiddel voor jong èn oud.

Lees verder

FemNa40