Een nieuw hoofdkussen kopen

Het kopen van een nieuw hoofdkussen is een belangrijke aankoop waarbij je je het beste van tevoren goed kunt inlezen over welk hoofdkussen het beste past.

 


Een goed hoofdkussen speelt een belangrijke rol voor het verkrijgen van een goede nachtrust en draagt er ook aan bij dat je geen of minder nek- of rugklachten hebt.

Een goed kussen kan enkele jaren meegaan en daarom is het dus wel belangrijk om even stil te staan bij de aanschaf van het kussen.

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur op het gebied van hoofdkussens en slapen. Het is bij het kiezen van een nieuw kussen belangrijk om vast te stellen wat voor slaper je precies bent.

Hierbij doelen we met name op de slaaphouding. Er zijn drie algemene slaaphoudingen: de buik, rug en zij.
Veel mensen hebben een bepaalde voorkeurshouding wanneer zij slapen welke erg belangrijk is bij de keuze van een nieuw kussen.

Weet je niet zeker welke houding je precies aanneemt in je slaap, dan is het het beste om te kijken naar de houding waarin je normaal gesproken in slaap valt.

Beste kussen voor buikslapers

Ben je een buikslaper dan is de beste keuze een zacht, soepel en laag kussen. Doordat je een laag kussen neemt, wordt de nek het minst belast. Voor buikslapers is het niet noodzakelijk om een hoofdkussen te gebruiken.

Beste kussen voor zijslapers

Buikslapers oefenen tijdens het slapen veel druk uit op de schouders. Hierdoor is er meer steun voor de nek nodig. Een goed hoofdkussen voor zijslapers is dus een hoofdkussen dat een goede ondersteuning biedt aan zowel de nek en het hoofd.

Beste kussen voor rugslaper

Bij rugslapers ontstaat er een kromming in de rug; hoe groter de kromming hoe hoger het kussen zou moeten zijn. Het is aan te raden om een kussen te kiezen dat flexibel is en een goede ondersteuning aan de nek kan geven.

Er zijn kussens waarbij een speciale ingebouwde neksteun wordt gemaakt dat een goede ondersteuning kan bieden, deze worden echter niet door iedereen als comfortabel ervaren. 

Verschillende materialen

Ga je een hoofdkussen kopen, dan heb je voor de vulling keuze uit verschillende materialen: Dons en veren, synthetisch, traagschuim, latex, wol en kapok. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen, waarbij men vaak kijkt naar de stevigheid, vochtopneembaarheid, wasbaarheid en of het materiaal allergie vrij is.

Tot slot: richt je op de speciaalzaken in beddengoed. Zij kunnen je het beste helpen en van de juiste informatie voorzien.

Gerelateerde artikelen

Een slecht bed is killing

Door:

Wil je goed slapen en uitgerust wakker worden dan is een goed bed een goede investering in je gezondheid. Een bed moet goede ondersteuning geven en zorgdragen voor een optimale nachtrust.

Lees verder

FemNa40