Ruimen geeft rust!

Hoe suf het ook klinkt, het is wel zo. Mensen voelen zich bewezen prettiger in een opgeruimde omgeving.

Ruimen van spullen dus.

 

Voelen zich fijner zonder ‘hijgende’ verhuisdozen in hun nek die al jaren ongeopend op zolder staan. Zonder al die herinneringen aan vervlogen tijden. Toen Heineken nog in gele kratten zat (ja dat zat het ooit en Kaatje maakte het mee).

Je doorloopt fases in je leven en van elke fase blijft wel iets hangen. Van oude agenda’s uit je schoolperiode tot die snoezige babykleertjes van je puber die nu 2.10 m is en de baard in z’n keel heeft.

Natuurlijk zijn er zaken het bewaren waard maar niet alles. Verre van alles! En hoe vaker je die tastbare herinneringen door je handen laat gaan, hoe makkelijker het wordt om genoegen te nemen met de herinneringen in je hoofd.

En die ruim je dan ook gelijk lekker op. Dat gaat in ene moeite door. Het mentaal ‘zaken een plek kunnen geven’, hangt vaak samen met het kunnen loslaten van wat je in je handen kunt houden.

Meer lezen over hoe Kaat tegen dat ruimen aankijkt? Lees dan ook het artikel over ruimen op kortemetten.club bij het thema gezonde leefstijl of kijk op de Facebook pagina.

Gerelateerde artikelen

Het is herfst, de blaadjes vallen

Door:

Dit jaar is de herfst voor mij het seizoen van opruimen. Ook bij mij vallen de blaadjes, maar dan vooral dat wat ik nu zie als oud papier. Administratie, correspondentie, dagboeken, studieboeken etc. etc.

Lees verder

FemNa40