Weg met die slappe billen!

Om een achterwerk als dat van Kim Kardashian te krijgen, moeten we je helaas uit de droom helpen. Dit is maar voor weinig vrouwen weggelegd.

Trouwens, wil je dat eigenlijk wel. Wat we wel natuurlijk willen, is dat onze billen strak zijn.
Hier kun je wel wat aan doen.

Laat je billen werken. Als je onderstaande 3 oefeningen dagelijks doet, krijg je mooie strakke ronde billen.

 

Oefening 1

Om je billen te verstevigen, ga je op je handen en knieën zitten, strek je de rug en houd deze recht. Til één been omhoog en houd daarbij de knie geplooid en de voet gebogen.

Strek je bovenbeen in het verlengde van je rug en laat je been een loodrechte hoek maken. Herhaal dit 10 keer achterelkaar en herhaal dit daarna met je andere been.

Oefening 2

Om ronde billen te kweken, ga je op je rug liggen, strek je de armen naast je lichaam, de handpalmen plat tegen de grond, de benen gebogen. Breng langzaam je bekken naar boven en maak een plank die schuin afloopt tussen je schouders en je knieën.

Blijf zo 3 seconden staan en breng je lichaam dan langzaam naar beneden. Herhaal 10 of 15 keer. Doe hetzelfde terwijl je één been strekt en het dertig centimeter van de grond houdt. Herhaal dit 10 keer achterelkaar en herhaal dit daarna met je andere been.

Oefening 3

Om gespierde billen te krijgen, ga je languit op je buik liggen met de benen gestrekt en je voorhoofd in je handpalmen. Houd de voeten gebogen en laat de tenen op de grond. Breng daarna één been gestrekt naar boven en span de bilspieren aan.

Adem langzaam uit als je je been omhoog brengt en adem in als je deze laat zakken. Doe dit 10 keer achterelkaar en herhaal dit daarna met je andere been.

Nog wat tips

  • Als je aan het strand bent, loop dan wat rondjes. Door dit te doen moeten de spieren van je billen extra werken.
  • Trek je bilspieren samen en hou deze spanning een paar seconden vast (4 tot 6) laat het daarna los. Dit kun je altijd en overal ongemerkt en zo vaak mogelijk doen: op het werk, op de bus, tram of trein, op straat…
    Doe deze oefening 5 tot 8 keer na elkaar.
  • Neem de trap en vermijd de lift of de roltrap, probeer 2 treden tegelijk te nemen, Dit versterkt de bilspieren sneller. 
  • Vergeet ook niet aan sport te doen. Er is keuze zat.

 

Gerelateerde artikelen

De AirWheel

Door:

Geen stress voor files, overvolle bussen of gestolen fietsen meer. Vanaf vandaag wordt elke afstand bereikbaar dankzij AirWheel, het nieuwste revolutionaire vervoersmiddel voor jong èn oud.

Lees verder

FemNa40