BBQ enquête

Vanaf april wordt de barbecue bij de meeste Nederlanders tevoorschijn gehaald en in de zomermaanden gaan we helemaal los. Zo blijkt uit de BBQ-enquête van Tuinmeubelen.nl. Bijna de helft van alle Nederlanders barbecuet in de lente en zomer wel 11 keer of meer met familie en vrienden.

Van de 900 respondenten gaf meer dan de helft aan het liefst nog ouderwets te koken op een houtskool barbecue. En dat is niet zo vreemd, want door vlees of vis te bereiden op een vuurtje op houtskool komt de smaak heerlijk terug in het eten.

Dit geeft natuurlijk een ultiem zomers gevoel. Houtskoolbarbecues zijn bovendien in allerlei vormen en maten te verkrijgen en daardoor heel goed aan te passen aan de stijl van de tuin of het balkon. Wie liever met veel mensen barbecuet, kiest voor een grotere BBQ, bijvoorbeeld de OutdoorChef Rover 570 die dankzij het gepatenteerde systeem zorgt voor minder rookontwikkeling en geen vlammen.

Gasbarbecues in retro design

Bijna een kwart van de ondervraagden kookt buiten op een gasbarbecue. Dit geeft minder rommel met opruimen en je weet zeker dat de BBQ het altijd goed doet. Bovendien is er ontzettend veel keuze op het gebied van gasbarbecues, zoals tafelbarbecues of robuuste gaskogelbarbecues van OutdoorChef met een geweldig retro design en voorzien van twee separate ringbranders.

Dankzij dat laatste is het ook mogelijk om op lagere temperaturen te barbecuen. Handig als je niet alleen vlees maar ook vis wilt barbecuen, zoals bijna 10% van de geënquêteerden aangeeft. Echte buitenkookkampioenen gaan voor een complete buitenkeuken met alles erop en eraan. Buitenkeukens hebben meerdere branders, werkbladen en opbergmogelijkheden waardoor buiten de lekkerste complete maaltijden bereid kunnen worden.

 

75% geniet nog even na

De meeste ondervraagden, zo’n 75%, genieten na het barbecuen het liefst nog uitgebreid na met een koel wijntje of biertje en stelt het schoonmaken en opruimen uit tot later. De BBQ schoonmaken is natuurlijk ook een vervelend klusje. Zo maakt de BBQ reiniger van OutdoorChef de BBQ, het rooster en alle toebehoren in een handomdraai schoon.

De cleaner rekent bijvoorbeeld eenvoudig af met aangekoekt vet en vuil. De reiniger is het beste te gebruiken met een gespecialiseerde borstel die speciaal is ontworpen om de roosters en binnenkanten van BBQ’s schoon te maken, zonder ze te beschadigen.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

Clafoutis met perziken

Door:

De ‘clafoutis aux cerise’ (de kersen met pitten alstublieft, zoals de traditie is…), is een klassieker uit de Franse keuken en relatief makkelijk te maken. Een heerlijk nagerecht, lauw geserveerd, in puntjes.

Lees verder

FemNa40