Raw chocolate, Quinoa crunchy’s

Het superfood alternatief voor rijstwafels met chocola en suiker.

Dit is een super makkelijk recept dat ik zelf heb bedacht, heerlijk voor de 'lekkere snacktrek', caloriearm en bovendien vol met SUPERFOOD!

 

Benodigdheden

100 ml kokosolie
100 ml cacaoboter
Rauwe cacaopoeder naar smaak (ongeveer 4 eetlepels kokospalmnectar of kokospalmsuiker naar smaak
(ligt er aan hoe zoet je het wilt hebben)
1 theelepel vanille extract
2 tot 3 eetlepels rauwe honing
Gepofte quinoa zoveel je kunt toevoegen zolang het nog aan elkaar plakt

Bereiding

Je smelt de kokosolie en de cacaoboter boven een pan met heet water in een kom (au bain marie). Je vermengt het met elkaar en daarna voeg je de rauwe cacaopoeder toe. Kijk even hoe puur je het wilt hebben, hoe meer je toevoegt hoe puurder het wordt uiteraard. Dan ga je het zoet maken. Ik gebruik daarvoor meestal kokospalmsuiker of kokospalmnectar, ook weer naar smaak, want de een wil meer zoet dan de ander, toch?

Een theelepeltje vanille extract of biologisch vanillepoeder toevoegen. Je husselt alles door elkaar... even proeven. Zoet genoeg? Dan ga je de gepofte quinoa toevoegen, net zoveel als je kunt zolang het nog aan elkaar plakt.

Zo maak je ze lekker luchtig en heb je bijna geen calorieën per crunchy en toch een heerlijke superfood snack, zonder suiker en laag in glycemische index!

Zo, je hebt nu als het goed is een halve beslagkom vol met een heerlijk mengsel. Je doet het in cupcakevormpjes, ijsblokjesvormpjes, bonbonvormpjes, kijk maar.

30 Minuten in de vriezer en klaar is je superfoodsnack! Perfecte vervanging voor rijstwafels!

Budgetversie: rauwe cacaopoeder vervangen door gewoon cacaopoeder, rauwe honing vervangen door gewone honing, rauwe cacaoboter vervangen door gewone cacaoboter.

Enjoy!

Gerelateerde artikelen

FemNa40