De állerlekkerste Ganache Cake

 

Benodigdheden

250 g zachte roomboter
250 g kokospalmsuiker
5 grote eieren
300 g speltbloem
25 g cacaopoeder
Zakje bakpoeder
5 g zeezout
300 g pure chocolade (minimaal 70% cacao) in kleine stukjes
300 ml slagroom
5 eetlepels abrikozenjam
Springvorm (ingevet) 26 cm doorsnee of cakeblik, ingevet, bakpapiertje op de bodem voor de zekerheid.

Bereiding

Klop de boter met de suiker en het zout luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop na elk ei even door tot deze goed vermengd is. Zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder en mix dit door het mengsel. Giet dit beslag in de gekozen bakvorm en strijk met een natte lepel de bovenkant glad.

Bak de cake in 55-60 minuten gaar (even controleren door er een satéprikker in te steken, komt hij er droog  uit, dan is de cake gaar).

Voor de ganache vulling gaan we de slagroom verwarmen, maar niet  koken hoor! Stop als er belletjes aan de randen ontstaan en neem dan onmiddellijk de pan van het vuur. Roer er de pure chocolade door. Blijf roeren tot er een gladde massa is ontstaan. Relax, de saus gaat niet schiften, gewoon door blijven roeren.

Af laten koelen. Dan gaan we de ganache luchtig kloppen, net zoals je met slagroom zou doen.

De cake is inmiddels ook uit de oven en afgekoeld (belangrijk). Snijd de afgekoelde cake doormidden en besmeer met de abrikozenjam en vervolgens met de ganachecrème. Je kunt hem ook in meerdere lagen snijden en meerdere dunne laagjes ganache ertussen doen, kijk maar.

Het beste is het om de ganache crème een dag vantevoren te maken en te laten opstijven in de koelkast. Uiteraard kun je er ook ganache crème overheen doen of garneren met poedersuiker, cacaopoeder of chocoladekrullen.

Als de taart klaar is weer snel afgedekt in de koeling tot je hem op gaat eten of snijden en invriezen (voor de zekerheid) zodat je hem niet helemaal opeet, dat wil ik niet op m'n geweten hebben.

Enjoy!

Lucia Boer
yourpersonallifecoach.nl

Gerelateerde artikelen

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

FemNa40