Hertenbiefstuk met stoofpeertjes

Thuis genieten met familie en vrienden van een heerlijk kerstdiner is helemaal de trend voor deze kerst.

Slechts weinig mensen willen daarvoor echter de hele dag in de keuken staan.

 

De peertjes uit dit hoofdgerecht kunnen van tevoren worden voorbereid en zorgen direct voor een feestelijke kerstsfeer. De peertjes worden zelfs nog lekkerder van smaak als ze een dag eerder worden gemaakt.

Met een aardappeltje uit de oven en wat groente erbij maak je het helemaal af. Tot slot is de combinatie van hertenbiefstuk en stoofperen met port helemaal hemels, alsof er een engeltje over je tong piest.

Stoofperen met port is een verrukkelijke combinatie en weinig mensen weten hoe lekker je stoofpeertjes kunt maken door ze in port te stoven. 

Benodigdheden voor 4 personen

4 stoofperen
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
1 theelepel kaneel of een kaneelstokje
3 wijnglazen port
4 hertenbiefstukjes
Peper en zout

Bereiding

Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Breng de peren aan de kook met de port, het laurierblaadje,
de kaneel en de kruidnagels. Laat de peertjes op laag vuur gaar worden in 45 minuten en draai ze regelmatig om voor een egale kleur. Serveer direct of de volgende dag.

Bak de hertenbiefstukjes aan beide kanten mooi bruin. Haal de peertjes uit de portsaus  en serveer ze naast de biefstukjes met een juslepel portsaus er overheen.

Serveer met aardappeltjes uit de oven en groente en combineer het met een glaasje port.

Wijntip: Serveer bij dit hoofdgerecht een Late Bottled Vintage port (LBV) zoals die van Quevedo
(te koop bij Jumbo).

Smakelijk eten!

Gerelateerde artikelen

BBQ enquête

Door:

Vanaf april wordt de barbecue bij de meeste Nederlanders tevoorschijn gehaald en in de zomermaanden gaan we helemaal los.

Lees verder

FemNa40