Kokoskoekjes makkelijk te maken

Het is leuk om ingewikkelde recepten klaar te maken als je daar de tijd voor hebt, zoals voor dinertjes met vrienden of met bijvoorbeeld Kerstmis.

Maar in het dagelijkse leven ligt dat natuurlijk toch anders met alle verplichtingen die je hebt.  

 

Daarom was ik door het dolle toen ik op Buzzfeed iets las over kokoskoekjes waar je maar twee ingrediënten voor nodig hebt: gecondenseerde melk en geraspte kokos. Ik sloeg natuurlijk zelf aan het experimenteren met de hoeveelheden, probeerde nootjes, grof zeezout en stukjes chocola toe te voegen, maar de kale versie met maar twee ingrediënten bleef met stip mijn favoriet.

Oh, mocht je je afvragen of gecondenseerde melk bijzonder gezond is, dan moet ik je teleurstellen. Het is in principe geconcentreerde melk met suiker. Maar goed, het is dus wel echt ontzéttend lekker. En dat mag heus wel voor een keertje. Met dit recept maak je 12-14 koekjes.

Benodigdheden

Gecondenseerde melk 200 g
Kokosschaafsel 85 g

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de gecondenseerde melk en de kokos door elkaar. Als je het idee hebt dat het mengsel nog te vloeibaar is, kun je extra kokos toevoegen.

Schep het beslag met een theelepel op een met bakpapier beklede bakplaat. De blupjes mogen iets uitlopen
(let op: leg ze dus niet te dicht naast elkaar), maar niet zo vloeibaar zijn dat ze alle kanten op lekken.
Als ze te vloeibaar zijn moet je meer kokos aan het beslag toevoegen. 

Herhaal 10-12 keer. Probeer te zorgen dat de koekjes ongeveer even groot zijn, zodat ze tegelijk gaar zijn. Strooi nog wat extra kokos over de koekjes. 

Bak de koekjes 17-20 minuten in de oven op 180°C. De koekjes zijn klaar als ze licht beginnen te verkleuren. Laat even afkoelen (als dat lukt). Je kunt ze ongeveer een week bewaren in een koektrommel.

Gerelateerde artikelen

Amaretti (amandel bitterkoekjes)

Door:

Van mijn vakanties in Verbania, neem ik elke keer heel veel mee als ik terug naar Nederland ga: belevenissen en herinneringen, mensencontacten, de adembenemende schoonheid van de bergen en het meer...

Lees verder

FemNa40