Omelet sushi met champignons, asperge en zalm

Iedereen die mij kent, weet dat ik verslaafd ben aan sushi.

Het allerliefste maak ik allerlei varianten sushi rollen van komkommer sushi tot en met een mooie sushi taart.

 

Toen ik door de supermarkt slenterde, bedacht ik bij gebrek aan nori (zeewiervellen) dat ik een omelet kan vullen en oprollen als ware het sushi.

Dan is het meteen ook geschikt voor mensen met een algifobie; angst om dingen uit de zee te eten. Die term bedenk ik overigens ter plekke, maar het zou best kunnen bestaan. Heus.

Met dit recept maak je een omelet/sushi rol waar je ongeveer 6 stukjes uithaalt, voldoende voor 1 persoon als lunch of als hapje voor 2-3 personen.

Benodigdheden

Eieren 2 stuks
Gerookte zalm 100 g
Groene asperges 75 g (ik gebruikte die kleine aspergetips)
Champignons 4 stuks
Avocado 1/4 stuks
Spinazie handje
Zoute sojasaus scheutje

Bereiding

Kluts de eieren los met een snufje zout en peper. Verhit een scheutje kokos- of olijfolie in een koekenpan,
doe het eiermengsel erin en bak op medium hoog vuur een omelet in 3-5 minuten. Kieper de omelet uit de pan en houd apart op een bord.

Roerbak de spinazie en aspergetips 4-5 minuten in dezelfde pan en voeg halverwege de baktijd een scheutje sojasaus toe. Leg de omelet op een plank en snijd er een vierkant uit.

Beleg het vierkante stuk omelet met de randjes ei die je afgesneden hebt en met de groenten. Leg daar de zalm en plakjes avocado bovenop.

Let op: Zorg dat je alle vulling op een dunne strook legt en dat alles horizontaal ligt. Op die manier kun je de sushi rol straks makkelijk van je af oprollen.

Druk de vulling aan zodat het een compact pakketje wordt en rol de omelet langzaam op. Druk goed aan en rol van je af, dat geeft het beste resultaat.

Snijd de rol met een scherp mes in stukjes van een centimeter of 4. Serveer met sojasaus en een beetje wasabi indien gewenst.

Enjoy!

Foto en recept van Foodness

Gerelateerde artikelen

Brood! (1)

Door:

Voor brood breken revoluties uit, voor brood wordt gevlucht en gevochten, hard gewerkt en gezweet. We leven voor brood. Brood en water zijn leven!

Lees verder

FemNa40