Salami van chocolade

Salami kennen we allemaal en de meesten vinden het ook lekker.

Onderstaand recept is een zoete variant die je als dessert met bijvoorbeeld ijs kunt serveren.

 

Benodigdheden (ca. 16 plakjes)

80 g pure chocolade (70% cacaobestanddelen)
150 g boter op kamertemperatuur
100 g kristalsuiker
30 g cacaopoeder
50 ml zoete marsala (Italiaanse wijn)
150 g amaretti koekjes
150 g mariabiscuitjes
3 eetlepels volle melk
poedersuiker

Bereiding

Smelt de chocolade au bain-marie. Hang een hittebestendige kom boven een pan met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt. Roer regelmatig tot de chocolade gesmolten is.

Meng de boter met de suiker, cacaopoeder en de marsala. Verkruimel met je handen de amaretti koekjes en de mariabiscuitjes (niet te fijn!) en meng deze erdoor, samen met de gesmolten chocolade. Voeg met 1 eetlepel tegelijk de melk toe tot je een deeg overhoudt dat bij elkaar blijft.

Leg het deeg in de lengte in het midden op een stuk bakpapier. Rol het papier op rond het deeg en vouw de uiteinden dicht. Rol er een laag aluminiumfolie om en vorm het deeg tot een salami. Leg de salami daarna 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Bestrooi een vel bakpapier met poedersuiker en rol de salami erdoorheen zodat hij helemaal bedekt is.
Snijd hem voor het serveren in plakken van ongeveer 2 cm dikte en voeg eventueel roomijs in bolletjes toe.

Eet smakelijk!

Gerelateerde artikelen

FemNa40