Shop Andalucia is ‘the place to be’

Voor iedereen die op zoek is naar typisch Spaanse producten.

Het assortiment van deze webwinkel bevat onder andere Spaanse delicatessen, jurken, boeken, handgeschilderd keramiek, reisgidsen en verzor-gingsproducten met de kenmerkende Spaanse geuren.

 

Allemaal afkomstig uit de Zuid-Spaanse regio Andalusië en stuk voor stuk met liefde en kennis geselecteerd.
Een walhalla voor iedereen met een voorliefde voor het mooie Spanje.

De Spaanse delicatessen en hammen zijn uitermate geschikt om ook thuis te genieten van de Andalusische cultuur.

Spaanse delicatessen om je vingers bij af te likken

Geniet ook thuis van typisch Spaanse lekkernijen als Pan de Higos (vijgenbrood), Membrillo (kweepeergelei), olijftapenades, sherry, Spaanse wijnen en sauzen als alioli en salsa brava. Deze Spaanse delicatessen worden door Shop Andalucia zorgvuldig geselecteerd en ingekocht op verschillende plekken in de regio Andalusië.

De producten worden zoveel mogelijk ingekocht bij kleine, ambachtelijke bedrijven, waarmee bovendien de lokale economie gestimuleerd wordt. Zo wordt de Spaanse jam in Montejacque ingekocht, komt de Spaanse honing uit Competa en komen de Spaanse kruiden uit Sevilla.

 

Extra vergine olijfolie voor topchefs en thuiskoks

Andalusië is de grootste olijfolie producent ter wereld. Shop Andalucia verkoopt heerlijke en natuurlijke extra vergine olijfolie van de Verdial olijfsoort. Deze groeit in de Axarquia streek ten oosten van Malaga en geeft een zeer zachte olijfolie met een lage zuurtegraad.

Deze olie wordt dan ook gebruikt door vele chefkoks wereldwijd. Dankzij Shop Andalucia kunnen ook de Nederlandse en Belgische thuiskoks koken met deze Spaanse delicatesse.

 

Spaanse ham van topkwaliteit

Een van de topproducten van Shop Andalucia is de Spaanse ham. Deze wordt rechtstreeks ingekocht in Trevélez, het bekendste hamdorp in Spanje. Door de koele berglucht van de Sierra Nevada en de zachte wind vanaf de Middellandse zee is dit gebied ideaal voor het drogen van de hammen.

De Spaanse ham wordt eerst ingewreven met zeezout, waarna de ham 24 maanden droogt en rijpt. Het resultaat is een lekkere ham van uitstekende kwaliteit. Spaanse ham is heerlijk op brood of toast, maar is ook onmisbaar bij Spaanse tapas. Serveren op kamertemperatuur zorgt voor een ware smaakbeleving.

Bij Shop Andalucia zijn diverse soorten ham te koop, met of zonder been. Is een hele ham wat teveel van het goede of wil je liever eerst proeven? Geen probleem, je kunt ook een pakje van 100 gram bestellen.

Ook als je op zoek bent naar een exclusief cadeau is de Spaanse ham erg geschikt. Shop Andalucia heeft bijvoorbeeld een mooi Serranohampakket samengesteld, bestaande uit een Serranoham van 4,5 kg,
een hamhouder en een mes. Hiermee ben je verzekerd van een origineel cadeau.

Bron

Gerelateerde artikelen

Koolhydraatarm walnotenbrood

Door:

Af en toe heb je gewoon trek in brood toch? Lekker gewoon met gezond beleg als ontbijt, lunch of geroosterd bij een salade. Dit recept is een super simpele variant, echt probeer het maar, het kán niet mislukken.

Lees verder

FemNa40