Sushi burritos

Het is een ontzettende klus om sushi te maken, maar er is een gemakkelijker manier.

Mijn oplossing: Gebruik de ingrediënten waar normaal sushi van gemaakt wordt en rol burrito.

 

Ik vind het een briljant idee, maar is moeilijk voor mij om dat mijzelf te zeggen. Ik zou zeggen probeer het zelf eens uit en laat het mij weten. Ok?

Dit recept is in principe bedoeld voor 2 personen. Voor mijn lieftallige zusje en mij was dat precies genoeg. Overigens maakte ik het toen met quinoa in plaats van sushirijst (die was op, ontdekte ik toen al boodschappen had gedaan).

Omdat sushirijst lekker plakkerig is, zou ik dat wel meer aanraden dan quinoa; je burrito wordt er steviger van en dat eet iets makkelijker.

Benodigdheden

Nori vellen 4 stuks
Sushi rijst 150 g
Gerookte zalm 100 g
Surimi 100 g
Komkommer 1/2 stuks, in dunne reepjes
Avocado 1/2 stuks, in dunne reepjes

Bereiding

Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de surimi, komkommer en avocado in dunne reepjes, zodat je de burritos straks goed kunt oprollen. Verdeel de rijst over de onderste helft van het vel nori. Beleg de rijst horizontaal met de vulling, zoals op deze foto. Druk aan.

Rol de mega sushirol zo strak mogelijk op. Het helpt om je vingers een beetje vochtig te maken, dan plakt de nori beter aan elkaar en kun je strakker rollen. Plak het uiteinde van het vel nori ook vast met een beetje water. Snijd de rol dwars door midden.

Eet smakelijk!

Foto's en recept van Claartje, Foodness

Gerelateerde artikelen

Couscous met gegrilde groenten

Door:

Ook wel eens met vakantie naar een Arabisch land geweest? Dan heb je vast en zeker couscous voorgeschoteld gekregen en misschien wel zelf besteld. Thuis wil je het eens gaan uitproberen maar je weet niet precies hoe.

Lees verder

Cupcakes maken

Door:

ACTIE: 'Zo bakt Nederland', uitgegeven door Uitgeverij Elmar BV, verloot 2 exemplaren van het boek onder de lezeressen. Wil je hiervoor in aanmerking komen, stuur dan je naam en adresgegevens naar: info@femna40.nl

Lees verder

FemNa40