Column: Verrassingsfeestje!

Afgelopen zaterdag was Willibrord jarig.
Het leukste is om hem te foppen en volledig op het verkeerde been te zetten.

Ik moest dus flink aan de bak om hem te verrassen, maar gelukkig hoef ik het niet alleen te doen,
zijn kinderen denken met alle plezier mee!

 

Niet vieren

Zoals elk jaar roept W. ook nog eens dat hij zijn verjaardag niet viert en absoluut niets wil hebben, dus dat maakt het een stuk makkelijker, alhoewel hij vaak op het laatst toch nog zelf vrienden gaat uitnodigen.
Dat maakt 't dan weer ingewikkelder.

Gelukkig gaf zijn jongste dochter aan dat ze een week op vakantie ging naar Portugal, dus die zou er niet zijn, wat het voor W. al minder leuk maakte om misschien toch zijn verjaardag te vieren. Achter de schermen had ik de kinderen voorgesteld om met z'n allen in zijn favoriete Spaanse restaurant Centra te gaan eten, maar hij mocht hier absoluut niets van weten.

De andere 2 kinderen zouden doen alsof ze moesten werken, wat heel normaal is in het gezin Frequin. Tenslotte gaat het werk altijd voor! Weer een reden om de verjaardag niet te vieren.

Foppen

In een algemene mail had ik aangegeven dat we Willibrords verjaardag niet zouden vieren om de bovengenoemde redenen, maar dat ik wel 'alleen' met hem naar Amsterdam zou gaan om daar te gaan eten. Merel had ook andere bezigheden, dus we waren echt met z'n tweetjes... ondertussen had ik een geheime mail aan de kinderen gestuurd met alle details voor de bewuste avond.

Zaterdagochtend kwamen oudste dochter, kleindochter, schoonzoon en W's eerste vrouw op koffievisite,
wat al uitmondde in een heel gezellige borrelbrunch. Merel was ondertussen gaan shoppen, want W. vierde zijn verjaardag toch niet!

De bedoeling was dat Merel rond 4 uur thuis opgehaald zou worden door W's dochter Rebecca, maar omdat Willibrord eigenlijk geen zin had om naar Amsterdam te gaan, bleven wij langer thuis en zat Merel met een groot probleem. Uiteindelijk ging zij vanuit het shoppen naar W's eerste vrouw om daar op haar grote (stief) zus te wachten.

's Morgens had W. een verschrikkelijke leuke video gekregen van zijn 1,5 jaar oude kleindochter, die in Portugal zat. Zo verschrikkelijk ontroerend en grappig. Zijn dag kon niet meer stuk, ondanks dat Barbara,
zijn jongste dochter, er niet was.

Louis, zijn zoon, had natuurlijk wel even gebeld om hem te feliciteren en zei dat hij, als hij op tijd klaar was met zijn werk, wel even wat kwam drinken in Centra. Dat was dan ook de reden waarom W. toch maar naar de hoofdstad ging.

In Spaanse sfeer

Uiteindelijk gingen we pas rond half zes weg uit Laren. Bij Centra aangekomen liepen we naar binnen en het eerste wat W. zag, was dat zijn vaste tafeltje vergeven was. Op brute toon zei hij tegen mij: 'heb jij niet gereserveerd'? En wilde gelijk rechtsomkeer maken (dit ligt altijd erg gevoelig, hij wil namelijk altijd bij zijn vaste restaurants aan hetzelfde tafeltje zitten en op dezelfde stoel).

Rebecca, die ik gelukkig al had zien zitten, omdat ik eerder die week een tafel voor 9 man had gereserveerd, zette luidkeels het 'lang zal hij leven' in. Willibrord werd helemaal rood en schoot in de lach. Achterin het restaurant zaten zijn oudste dochter en zoon met aanhang en onze Merel, terwijl hij nog onderweg had gezegd dat hij het wel jammer vond dat zij niet mee was.

Verjaardagsverrassing compleet

De avond werd ouderwets gezellig met alle grappen en grollen over en weer plus dat de bediening zich enorm uitsloofde om het Willibrord naar het zin te maken. Op een gegeven moment, W. was even druk in de weer met zijn fototoestel, hoorde hij weer het 'lang zal hij leven' achter hem, hij draait zich om en ziet zijn dochter Barbara met man waarvan hij dacht dat ze in Portugal zaten. De verjaardagsverrassing was compleet.

De hele avond zat Willibrord te genieten en telkens zei hij mij dat hij het absoluut niet verwacht had.
Het mooiste cadeau dat ik hem kan geven, is dat hij in ieder geval op zijn verjaardag samen is met zijn 3 kinderen en Merel.

Vorig jaar was een enorm succes thuis met de harmonicaman en alle dierbaren rond hem heen en nu weer deze onverwachte verrassing, dat hij de avond besloot met te zeggen dat het volgend jaar wel erg moeilijk voor mij zou worden om iets origineels te verzinnen... maar hij weet gelukkig niet dat ik een heeeeele hoge hoed heb!

Gerelateerde artikelen

BB: Bucket List en Bierbuiken (2)

Door:

Waar mijn vorige blog eigenlijk alleen maar over mijzelf ging (ook niet aardig), gaat deze blog over een paar waarnemingen die ik deed vanaf mijn luie ligstoel op de veranda van ons vakantiehuis aan het Garda meer.

Lees verder

FemNa40