Een goed gesprek met 2014

Natuurlijk geachte heer 2014, ik beloof plechtig mij te houden aan alle goede voornemens. Nee, ik zal niet meer roken en ook niet meer teveel eten.

Ja, natuurlijk zal ik een glaasje alcohol minderen. Zout? Oh ja deze ook, we zullen geen zout meer door ons eten gooien. Ik zal harder werken en meer geld verdienen.

Ik eet geen vlees meer, zodat alle dieren in vrede kunnen blijven leven. Ook geef ik me over aan imitatieleer, ach nee mijn bontjes gebruik IK al niet meer na die ene bus rode verf, lang, lang geleden.

Kunstmatige toevoegingen in mijn eten? Ook daar kan ik nog afscheid van nemen. Ik zal meer sporten en dit keer kom ik echt opdagen in de sportschool. Mijn rekeningen betaal ik dit jaar op tijd en ik zal niet meer door rood rijden.

Overwegingen

Tuurlijk, ook ik zal overwegen een elektrische auto aan te schaffen en nog meer led lampen te gebruiken. Ik ga meer doneren aan het goede doel en mijn kleding zal ik geven aan de kringloop i.p.v. ze stiekem in mijn grijze bak te stoppen zodat ze meegaan met het huisvuil.

Oeps. Ik zal mijn afval beter scheiden en vaker mijn moeder bellen. Liever zijn voor mijn man en mij vooral niet ergeren aan zijn spullen die klakkeloos neergegooid worden op de bar bij binnenkomst. Ik zal me niet ergeren aan de rotzooi van een ander.

Smetvrees heb ik ook niet meer dit jaar. Helemaal niet erg hoor als mensen niet schoon zijn. Ook de telemarketeers zal ik rustig hun verhaal laten vertellen i.p.v. ze door de telefoon te trekken. Die kat van de buren die altijd op mijn motorkap ligt, zal ik dit jaar ook niet verjagen, voldoet een bakje met kattenbrokken geachte heer 2014?

Ik zal echt heel aardig zijn tegen iedereen, dit jaar spreek ik keurig, ik beloof plechtig niet meer te schelden.

Hou ik me eraan?

Mijn hemel ik word al moe als ik aan het nieuwe jaar denk. Heel veel goede voornemens heb ik dus. De praktijk wijst uit dat we geen van allen deze voornemens daadwerkelijk volhouden, ik in ieder geval zeker niet. Ok, het stoppen met roken is wel een feit en al moeilijk genoeg. Voorlopig hou ik het daar maar bij en ga ik 2014 gewoon gezellig van start met een wijntje en een hapje, zo nu en dan vloekend als de pin mij weigert en het dus niet toe laat om die prachtige leren schoenen te kopen.

Blijf ik smetvrees houden en vergeet ik zo nu en dan om even de telefoon te pakken en mijn moeder te bellen. Well that’s me! Die elektrische auto daar denken we heel 2014 over na of we die wellicht in 2015 gaan aanschaffen en vanavond eet ik gewoon vlees met zout. Ach en die kat? Die krijgt een aai over zijn bol, maar geen brokken. Die haalt hij maar gewoon bij zijn baasje, maar als hij het lekker vindt om op mijn warme motorkap te liggen, so be it!

Ik wens jullie een prachtig 2014. Mogen al jullie dromen uitkomen!

Gerelateerde artikelen

FemNa40