Voorkom een sekssleur in je huwelijk of relatie

Het is heel normaal dat de vonken er na een tijdje niet meer afvliegen in bed, maar hoe voorkom je die sekssleur in je huwelijk of relatie?

Maak het bespreekbaar als het in bed er niet meer zo wild aan toegaat zoals in het begin van de relatie. Probeer elkaar geen verwijten te maken.

Degene die altijd zin heeft, is niet automatisch ’meer sexy’ of ’beter’. En degene die nooit zin heeft, is niet frigide of degene met het probleem.

 

Stel realistische doelen voor elkaar op. Bijvoorbeeld: als jij het minst vaak seks wilt, dan zeg je hoe vaak je het maximaal zou willen doen en ben jij het die het vaakst seks wilt, noem dan het minimaal aantal keren dat je seks wilt hebben. Neem vervolgens het aantal dat daar precies tussenin ligt.

Schema

Stel een seksschema vast. Wacht niet af totdat het een keertje gebeurt, maar bepaal op welke dagen jullie intiem met elkaar willen zijn.  Het klinkt misschien niet zo heel romantisch, maar heb je er ook een probleem mee als je bijvoorbeeld een tafeltje reserveert in een populair restaurant? Nee toch?

Dan kijk je toch juist naar uit? Dus wat is het probleem om seks een beetje te plannen?

Heb je er een beetje zin in, doe het dan ook meteen. Ga niet zitten afwachten, maar geef toe zodra je maar een beetje ’in the mood’ bent. Uit onderzoeken blijkt dat hoe meer tijd er zit tussen het hebben van een idee en het uitvoeren ervan, hoe meer je je motivatie verliest.

Wees degene die het eerst begint. Als jij het bent die het initiatief neemt, dan voel je je meer sexy en krachtiger, vooral als je partner doorgaans het initiatief neemt.

Verander de manier waarop jullie seks hebben. Na al die jaren ken je je partner door en door en weet je precies op welke knoppen je moet drukken. De makkelijkste manier om dat te doen, is een boek te kopen met allerlei variaties en technieken.

Je kunt ook denken aan seksspeeltjes. Loop eens een seksshop binnen en kijk er eens rond of laat je adviseren. Heb je hier moeite mee, dan kun je je altijd via internet oriënteren.

Zeg dat je het boek of eventueel seksspeeltje hebt gekocht om jullie seksleven fris te houden in plaats van op te frissen. Het klinkt als een klein verschil, maar het eerste wil zeggen dat je nieuwsgierig bent naar nieuwe dingen en het andere impliceert dat je jullie seksleven saai vindt.

Het enige wat nu nog gezegd kan worden is: veel plezier!

Gerelateerde artikelen

FemNa40